Mini semester.

Tredje gången på 6½ månad som vi tar in på hotell - tillsammans. Fjärde gången för mig under samma tid. Det är nästan så att jag har fördubblat mina hotellbesök under min totala livslängd på de här månaderna. Det känns helt ok. Att lyxa till det lite mitt i vardagen. Mini semester.
 
Mitt batteri på IPhonen tog slut efter 1 h inne på Liseberg, detta pga att min äldsta trollunge tycks vara en nörd när det handlar om att titta på Minecraft videos på youtube, så några bilder därifrån blev det inte. Men alla parter var iallafall nöjda med den lilla semestern och mini-syrran, som åkte både Helix och Balder, var helt upprymd över den färden.
 
Snart är det dags för vardag igen. Redan imorgon börjar Elias i tredje klass och nästa vecka sätter mitt andra, och sista år, på Behandlingspedagogutbildningen igång. Fasen vad fort det har gått. Känns inte som att det var så länge sen som jag fick hem antagningsbeskedet och det känns som om det var igår jag fick upp en "liten" bebis på bröstet.

Det kallas visst för karma.

 
Det är de små sakerna som räknas. Det är något som jag håller fast vid. Det är de små sakerna som gör de största skillnaderna i längden. Oavsett om det är positiva eller negativa saker. Allt man gör kommer såsmåningom tillbaka till en. Det kallas visst för karma.
 
Däremot så tycker jag att den där karman ibland kan ta lite väl lång tid på sig att hitta tillbaka till vissa människor. Människor som skulle behöva en rak höger för att vakna upp och inse att man inte behandlar andra hur som helst. När dessa tillåts att fortsätta bete sig precis så illa som de alltid har gjort. Att de tillåts förstöra för underbara människor i sin omgivning utan att på något sätt påverkas av det. Och har man någon gång haft med dom att göra så lämnar de så pass djupa spår efter sig i själen att de blir svåra att läka. Om de någon gång gör det... Vart fan är den där karman då?!
 
Jag kan genomlida mycket själslig smärta för de jag älskar. Ta ett steg tillbaka och hålla mig i bakgrunden för att de på så sätt ska kunna läka sina sår som den där karman inte hjälper till ett dugg med. Låta dom veta att jag finns där. Om jag kunde så skulle jag ta all smärta, vrede och tyngd ifrån deras axlar, ta på mig karmans jobb och ge allt det onda till de där förbannade människorna som har så lätt att förstöra för andra. Så pass mycket att det påverkar de oskyldigas sätt att leva och vara.
 

6 månader. 15 638 400 sekunder.

 
"Sen den sekund jag la mig i din famn och lät dig stryka mig över ryggen, sen den sekund då du halvt petade ut mitt öga med din näsa – sen den sekunden fanns ingen återvändo. Att bli ihop med dig var som att gå in genom en dörr, stänga den efter sig, låsa och kasta nyckeln. Då vi låg där minns jag hur jag tänkte att det aldrig skulle bli som förut. Oavsett vad som skulle hända med oss var det för sent för att backa och få det obetydligt. Sen den sekunden blev du en av de viktigaste människorna i mitt liv. Någon jag aldrig skulle kunna glömma, en del av mig."

Trots att vi i början fick gå igenom ganska många prövningar så visade det sig att dessa prövningar bara gjorde oss starkare och att vi inte skulle låta dom sära på oss. Det var meningen att det skulle vara du och jag. Jag önskar och tror verkligen; att om vi klarade oss igenom dessa prövningar så ska vi nog klara av de som kan komma i vår väg i framtiden. Månader kan bli till år. Så länge vi står enade och aldrig glömmer bort hur mycket vi har klarat av tillsammans innan.

Du & Jag. ♥