Lämnad av alla mina killar.

 
Stora trollungen har åkt till sin pappa (fan vad jag hatar dessa fredagar!), den lilla trollungen åkte på kalas med sin pappa - själv sitter jag och pluggar på inför tentan som är på torsdag nästa vecka. Människosyn, Etik och Lagar är det som brusar runt mellan öronen just nu. Jag vill också vara på kalas och smälla i mig smaskigheter!
 
Fast när jag tänker efter så känns tentan lite viktigare att klara av.

Gött att bli lite bortskämd ibland.

 
Vad gött det är att bli lite bortskämd ibland. Inte av Danne - nej, nej. Idag var det Elias och hans kompis som stod för det. De gick ut och plockade lite blåbär och satte igång med att göra blåbärspaj. Vi passade då på att bjuda hem kompisens mamma + sambo också så att de med fick smaka. Barn som skämmer bort sina föräldrar (lite då och då) gillas. Många tummar upp för det.
 
Inspirerade av de större barnen så gick "Nils Karlsson pyssling" och jag också ut i skogen och plockade på oss lite bär vi med. Misstänker att det kan bli en hel del pajbakning framöver. Känner jag den minsta trollungen rätt så blir det nog en tur utanför huset och rätt in i skogen imorgon också. Kan ju vara bra att ha i vinter.
 
Om det skulle bli hungersnöd eller så.
 

Mormors bästa vän och själsfrände.

 
I fredags tog jag ledigt från skolan för att ta ett sista farväl av en man som funnits i min familj under hela min livstid, men som jag det senaste året kommit väldigt nära. En underbar man och vän - min mormors partner, bästa vän och själsfrände.
 
Det blev en begravning med mycket blandade känslor, men den blev iallafall näst intill precis så som han skulle ha velat ha den. Det mest smärtsamma var att se min mormor - MIN bästa vän, så ledsen. När Olle dog så dog en stor bit av min mormor, det såg man tydligt där och då. Och det smärtar så fruktansvärt mycket att se henne så.
 
Den vackraste och snällaste människan på denna jord.