Vi väntar nog med fler barn.


Under de 1,5 h som jag var barnvakt till Freja
idag så jag konstaterat att jag absolut inte ska ha två "blöjbarn" på en och samma gång. Inte två barn som har sina tider på dagen då de ska ta sina powernaps. Med andra ord så får nästa unge i den här familjen inte komma förrän Hampus är en si så där 3-4 år. Om ens då.

Inte så att Freja är jobbig på något sätt
, för det är hon verkligen inte. Men två ungar som båda vill sitta i knät, som båda vill bli omkringburna då de är lite trötta/mammiga, and so on... njae. Nu är det ju iofs bara 3 månader mellan Freja och Hampus men jag hade nog inte pallat att ha 2 år mellan barnen heller. Fast visst fasen var de mysiga de där två idag, det var dom.

Det gör jag gärna om igen.
Nån timme eller två.

What to do?


Förutom att jag har en hängig Skrutt här hemma just nu, och jag själv börjar känna av lite stickningar i halsen, så är rutorna mitt tredje största bekymmer ikväll. Jag har kört fast. Vet inte alls hur jag ska fortsätta. Ska jag:
  1. Bara virka lite på måfå och sedan sätta ihop alla rutorna till en stor bit?
  2. Följa ett visst mönster och då bara göra flera likadana (5 -6 olika färgkombinationer)?
  3. Lägga ner hela projektet och hitta på nått annat...?

Vad tycker ni?

Hampus första diagnos.


Nu är besöket på vårdcentralen avklarat. Det var inte som jag trodde, med Hampus. Det var lite värre. Jag trodde att han "bara" hade dragit på sig en ordentlig släng av hosta och lite rinnande näsa, men efter ungefär 3 h med lyssnande på lungor, titta i hals/öron/ögon, en jävla massa väntande, ett stick i fingret och en tops i halsen (utan minsta lilla gnäll från hans sida) så konstaterade läkarna att han fått halsfluss och krupphosta.

Det där med krupphostan hade jag iofs på känn då Elias får det så fort han är förkyld och denna lät ungefär likadan men inte lika "skällande". Så nu blir det både kåvepenin, mollipect (och stolpiller) i 2 veckor för den här lilla killen som fick sin första halsfluss diagnostiserad då han var 8 månader och 1 dag gammal.

Jag säger ju att han är tidig.


* Bilden på ungen, med Biffstroganoff lite slarvigt borttorkat i ansiktet, är tagen av Chayenne.