. Uppdatering Av Garderob .


Klicka på bilderna för att komma till de olika kläderna


Jag tror att det är dags för mig att börja rensa lite i min garderob och bara lämna kvar sånt som inte sitter korvskinnstajt eller bildar valkar som inte ska vara där. Har hittat massa kläder som jag vill ha. Men jag kan ju inte köpa på mig för mycket eftersom jag inte kommer vara "ful, fet och äcklig" för alltid. Imorgon blir det en tur till Vimmerby iaf.

Får se om det finns nått som passar mig där.

. Banne Mig .


Min karl är THE best of the best. Trots att han hade sovmorgon till 13.00 idag så gick han ändå upp före mig (innan kl 8) för att gå ut i snöovädret för att skotta fram min bil. D E T är ta-mig-fan kärlek det.

love . love . love

. 1-års Middag .


Vi firade som sagt ett år igår. Efter en hård dag på jobbet, med julstressade kunder (eller vad det nu var med vissa) så slumrade jag till en stund när jag kom hem. Under tiden jag sov så fixade han tända ljus och tacogratäng. Ett jätte fint silver armband fick jag av honom också.

Min fina ♥

. Mys .


Går in i vecka 15 idag. Veckorna går mycket fortare nu när man inte håller det hemligt längre. På lördag ska jag berätta för E. Är lite nervös faktiskt. Hur berättar man detta för en 5 åring på bästa sätt?

Finns det något bra sätt?

. You & Me .1 år idag.

. Av Längtan Till Dig .


E har åkt till sin pappa för att vara där i en vecka och jag saknar redan ihjäl mig efter honom. Tur att vi bor så pass nära varandra att jag kan låna honom ibland även om det inte är min vecka. Hämta tidigare på dagis osv. För att jag inte ska tänka allt för mycket på saknaden så kollar Danne och jag på L O S T. Verkar som att vi skiter i Idolerna ikväll. Går ju att kolla bara låtarna senare om det är så.

Fredagsmys utan myspojken sucks.

. Nördarna Slår Till Igen .


Jag hade tänkt att ta en powernap nu när jag kom hem från skolan. Den planen sket sig rätt så hårt eftersom min sambo och hans kompis, THE nörds of the nörds, satt och spelade ps3 !"#¤%&/() när jag kom hem. I tv-rummet. Utanför sovrummet.

De har tydligen bestämt sig för att det är viktigare att vinna lite trophies än att hålla mitt humör på en jämn nivå. Detta är ingenting de uttalat högt men min humörsmätare börjar redan sjunka sakta men säkert och jag drar förhastade slutsatser. Egentligen borde jag ta bort proppen i proppskåpet...

No one messes with the pregnant chick.

. I Know a Part of Your Reason .

Sitter och gör ett skolarbete som handlar om droger. Eftersom jag själv aldrig hållt på med något sånt så blir det lite av en AHA! upplevelse för mig. Trots att jag haft flera personer runt mig i mitt liv som faktiskt har hållt på med det och som varit missbrukare så vet jag egentligen inte så mycket om det.

Är inne på amfetamin nu och hur en person som länge missbrukat detta, och som blir frisk, påverkas av det. Det står:
"Mångårigt missbruk kan orsaka misstänksamhet och paranoida reaktioner. Injectionsmissbruket medför avmagring, lever och tandskador."


Kanske beror på detta som en viss person reagerade SÅ HÄR...?


. I Feel You .


Är jag knäpp på riktigt? Jag tror att jag har kunnat K Ä N N A bebisen röra sig där inne i ungefär två veckor nu.  Jag är 98% säker faktiskt. Jag hörde med dom på MVC om det faktiskt kunde vara så och de sa att det var ganska ovanligt men att det mycket väl kunde det.

De frågade även när jag började känna E röra på sig i magen och det var redan i v. 14 och det är där jag är nu. Med E berodde det på att moderkakan låg bakom honom och  "tryckte ut" honom mot naveln. E's pappa kände de första utvändiga sparkarna redan i v. 17, vilket är väldigt tidigt (eller..?).

Denna gång vet jag ju redan hur det känns, vad det är jag ska "leta efter" för känsla. Inte många veckor kvar tills Danne och E också känner.

Längtar. ♥

. Rätt & Riktigt .


Det var detta jag syftade på i detta inlägg. Så som bilden visar är hur min sida S K A se ut.

Gör den det hos er?

. Rätt Eller Fel .

Var i skolan för första gången idag efter det att vi gick ut med tillökningen i familjen. Blev smått irriterad när folk, som vet att jag är gravid, tittade på min mage när de hälsade på mig istället för att titta mig i ögonen. Lite som att tjejer med stora bröst inte tycker om när folk tittar på brösten och inte i ögonen när de pratar med dom.

Jaja, antar att det "ska" vara så...?

. Ett Måste .

Sitter i skolan och upptäckte just att man inte kan se mina länkar i rutan ovanför min header om man surfar genom explorer och alla inläggen ser sjuka ut där igenom. Är det bara på skolans datorer eller är explorer S Ä M S T?

Min blogg ser ni i sin helhet genom att surfa med mozilla firefox som ni lagligt och gratis kan ladda hem HÄR. Vill ju inte att ni ska sitta och fortsätta tycka att sidan är ful som stryk när den egentligen inte är det...

Dagens goda gärning - C H E C K !


. Nämmen, Nämmen .


H E Y! Pink väntar ju också barn och är i samma vecka som mig. Coolt... Varför kunde hon ta reda på könet då men inte vi?! Kändisar har alltid en fördel.

Undrar om det är en flicka i min mage också..?

. Levande Begravd .

Fick hoppa in och jobba 2 h idag och ska jobba fredag - söndag också. Inte mig emot, då blir det lite extra pengar att handla julklappar för. Nu sitter jag med huvudet ner i massa läxanteckningar samtidigt som jag renskriver det på datorn.

Känns som att jag inte gör något annat än att göra läxor nu för tiden. Detta pga att jag halkat efter så sjukt jävla mycket eftersom jag varit sjuk så mycket och att jag mådde riktigt illa de första veckorna i graviditeten. Nu som först har det börjat bli bättre, men eftersom mitt järn är så lågt så blir det som en ond cirkel.

Lågt hjärn - mår illa - äter dåligt - lägre järn - blir sjuk -ännu lägre järn.

. Man of the Year .


Mådde inget bra igår när vi skulle gå och lägga oss. Magen var svullen och jag hade sånna där RLS liknande ryckningar i benen. Jag kände mig som Jabba the Hut och jag kan svära på att jag, från vissa vinklar, nog kunde misstas för att vara han. Vid sånna tillfällen så känns det extra skönt att ha en sambo som sätter sig och masserar bort svullnaden på magen och får en att känna sig lite bättre.

Som om inte det skulle vara nog
. Imorse när jag skulle skjutsa E till dagis så fick vi inte upp någon av dörrarna till bilen. Jag stod säkert i 30 minuter och försökte både med våld och tändare. Tror dessvärre att E fick höra ett par ramsor, riktade till bilfan, som han inte skulle hört egentligen.

Jag fick tillslut se mig besegrad
och gick in till Danne. På gränsen till arg och uppgivengråt satte jag mig på sängen. Han höll om mig och sen gick han ut för att försöka han också. 10 minuter senare var E och jag påväg till dagis. Har jag sagt hur mycket jag älskar min sambo (och son - självklart) ?

Om inte så säger jag det nu.

. She Knows .


Gick upp till mormor en sväng när jag hade hämtat E på dagis. Jag hade med mig UL bilden så att hon skulle få se.

- Här, du ska få se någonting. Ser du vad det är?
- Nej, jag måste ha mina glasögon. ÅH! Jag har sett några sånna bilder innan men jag vet ju aldrig vad det är jag ska titta på.
- Men här ser du ju; här är huvudet, näsan, munnen, armarna, magen, benen...
- Ska du ha barn?!
- Ja. I maj.
- Nämmen det måste dom ha räknat fel. Den är ju så stor! Och svart...
- Det är en neger bebis.
- En neger?! Ja...men det blir nog bra om du klär på den lite vita kläder.

Haha!
And for the record:
Min mormor är I N T E rastist. Hon har bara humor och glimten i ögat.

. Hjärnkontoret Går På Högvarv .

Min sambo är färgblind. Inget så märkvärdigt egentligen men eftersom jag är så fascinerad av det och undrar hur H A N ser saker, eftersom han inte ser dem likadant som mig, så kommer vi ibland in på det ämnet. Ser han ett orangefärgat tegelhus t.ex så ser det grönt ut för honom. Sånna där saker som jag tycker är så intressant.

Igår kom vi in på ämnet igen. Jag tänker ganska mycket (som ni vet) och just igår kom jag på den komplicerade tanken att:


- "Haha. Nej, du skulle nog vara skit ful."
kläcker han ur sig till svar och fortsätter: "Nu ser du ju ut som Pocahontas syster. Pocahontas är het, tänk då hennes S Y S T E R...!". Jag hade en period när jag var liten då jag ville vara indian, antar att den önskan har slagit in nu då...?

Sweet.

. My Crave .


Har smällt i mig två portioner pastasallad med kyckling och F E T A O S T ikväll. Damn, vad det satt fint. Det där med att äta lite men ofta funkar inte för mig när det finns fetaost i närheten. Funderar faktiskt på om jag ska ta en skål till...

Jag har fått något konstigt behov av att tugga (äta) på nått hela tiden. Inte för att jag är hungrig utan mer för själva ätandets skull. Tänk bara att sätta tänderna i en stekt, avsvalnad köttbit... åh vad gott! Tur att jag stoppar mig själv från att göra detta så fort jag känner att jag vill.

Jag skulle likna en strandad val vilken dag som helst annars.

. Trött Intill Döden .

Vaknade 25 min innan klockan ringde pga ett av alla dessa nattliga toalettbesök. Ingen idé att somna om där inte. E skulle upp en timme tidigare idag eftersom dom skulle på dockteater med dagis. Bebisens tryck på min urinblåsa verkar funka hyfsat bra som väckarklocka.

Gick och la mig i sängen hos Danne när jag kom hem och slocknade direkt. Kommer ihåg att Danne pussade på mig och sa hej då när han skulle till skolan sen vaknade jag inte förrän han kom hem igen. Vid klckan 12?! "Det var ett tag sen du var så här trött." var det första han sa när han väckte mig.

Antar jag kommit in i en "koma" period igen...

. It's A Baby !

Svar från syrran när Danne skickade UL bilden till henne i tisdags: "Jag visste det! Hela tiden. Grattis :D" Fem minuter efter ringde hon upp och sa grattis igen, små pratade lite och när jag frågade varför hon inte hade sagt nått så sa hon att det skulle känts dumt om jag bara blivit lite större. Sen klämmer hon ur sig:

- Men vad stor den är!
- Den är bara lite större än 6 cm mellan huvud och rumpa.
- Men den har ju huvud?! Och ben?!

Haha. Min fina ♥

. Gräddar För Fullt .


Magen när jag ligger på rygg.

 

Skönt att det är out in the open nu då. Jag har liksom passerat gränsen för: Hmm.. undrar om hon ätit för mycket godis den senaste tiden eller om hon har en bulle i ugnen..? Svaret är helt enkelt att jag gräddar för fullt. Godis har jag inte varit ett dugg sugen på i princip.

Däremot feta ost, som är ett big NO NO när man är gravid. Undrar hur gravida kvinnor i t.ex Grekland klarar sig. Där har de feta ost till det mesta. Men jag har hittat en feta ost som är gjort på pastöriserad mjölk. Är den lika tabu tro? Det är ju Opastöriserad som man ska undvika. Någon som vet?

Känner att mina hormoner gör sig redo för strid redan när jag skriver detta nämligen.

. 2 Bilder Säger Mer Än . . .


. Trött På Skiten .

Jag har tydligen lyckats med att bli sjuk igen. !"#¤%&/()! Fan vad trött jag är på det här nu! Jag vill inte vara sjuk längre. Jag kommer få IG i A L L A ämnen om det fortsätter så här. Pratade med sjukvårdsrådgivningen precis och de undrade om jag äter några vitaminer.

- Japp! Berocka, järntabletter och c-vitamin bland annat, svarade jag.

De tyckte att det var perfekt och att jag borde vara frisk som en nötkärna egentligen. De tyckte iallafall att jag skulle gå till läkaren imorgon och kolla så att jag inte hade dåligt blodtryck eller dåligt blodvärde. Det drar tydligen ner ens imunförsvar om man har det sa de.

Så i morgon ska man till läkaren - I G E N.

. Massa Nyheter I Butiken .


Syrran och Fia har fått in massa nya saker i butiken nu och om jag inte misstar mig så kommer det komma Ä N N U mer inför julen. Jag tycker verkligen att ni ska ta er en tur förbi Drömstället - ni kommer inte bli besvikna. Det finns nått för alla. Stora som små.

Den här har jag tänkt att önska mig av tomten och placera bredvid vår öppna spis.

. Spöken, Finns Dom ?

Spöken & oförklariga saker är något som fascinerar mig. Jag har alltid varit intresserad av sånt. Det både skrämmer mig & lockar mig. Kanske beror det på att jag själv varit med om en hel del oförklarliga saker. Kanske var jag intresserad av det redan innan de sakerna hände. Det kommer jag inte ihåg.

Vad tror du? Kan man finnas kvar i "den här världen" när man gått bort? Kan de döda "prata" med oss och har du varit med om något som du inte kan förklara? Jag hoppas, & tror, att allt inte tar slut efter detta liv.

Visste ni förresten att de faktiskt råkade filma ett spöke när de spelade in filmen "Tre Män & En Baby"? De såg den inte under själva inspelningen utan upptäckte det först när filmen visades på bio.

Ser ni spöket i videon ovan?
Ledtråd:
Den är inte där när de går till bebisen.
Men kolla när de går tillbaka...

. Ho' Är Kvick Tanta' .

Bästa igår på dopet:

Jossans pappa(Luddes morfar):
Bäst att ta sig en snus innan allt sätter igång. Vill du ha en?

Mormor (Luddes gammelmormor):
Nej tack, jag la in en precis.

. Good Day After All .

Dagen började ganska illa. Deppigt och fullt med tankar om rätt och fel. Danne fick mig att må bättre och tänka på annat och efter en stund åkte vi till centrum (Vi är lata. Mest jag) för att köpa doppresent till Ludde. Det blev att Danne köpte en ny skjorta + slips och jag en ny tunika.

Då kändes allting mycket bättre och det var som att jag inte hade haft en dålig morgon what so ever. Jag trotsade min dunderförkylning och packade in mina killar och mormor i bilen för att åka på dop i Södra Vi. Jätte fint och kort dop (tack, tack) och pojken i centrum för föreställningen var glad och go' fram tills dess att prästen skulle hälla vatten på hans huvud.

Det gillades inte.

. My Own Dawson .

Sitter och tittar på Dawson's Creek säsong 1. Det får mig att tänka tillbaka till då jag fortfarande bodde hemma hos pappa i Gullringen. Två hus bort på gatan bodde en kille, han och jag hade hållt ihop sen vi sprang runt i blöja. Grannarna trodde nog flera gånger att han och jag skulle ha en fling någon gång i framtiden, men så fort någon tog upp samtalet med oss så tttade vi bara på varandra och sa: "Nääääh!"

Utanför mitt fönster stod en stege
som den här killen brukade klättra upp på om kvällarna/nätterna när han var rastlös eller röksugen. haha. Egentligen var det ju ganska farligt att ha stegen upp till fönstret så där, men det var inget någon av oss tänkte på.

Det var vår grej och det får mig att sakna Gullringen lite.

. Not Always As It Seems .

Allt är inte alltid som det ser ut att vara. Kollar ni t.ex på första bilden så ser ni hur mycket som faktiskt tas bort från bilder när de redigeras/retuscheras. Så tro inte på att tjejerna/killarna i reklamen eller olika klädeshemsidor osv H A R så perfekta kroppar i verkligheten.
För det är inte så verkligheten ser ut.

. Word Poop .

Självklart har han smittat mig. Medan jag ligger hemma och är sjuk - I G E N, så mår han mycket bättre och gick tillbaka till skolan idag. Jag vill inte vara sjuk! Jag har varit borta allt för mycket från skolan redan och vill inte missa mer. Ska ta till en liten kraftansträngning trots allt och få några läxor gjorda.

Annars är det mycket på G nu och mycket som kommer hända framöver. Men ni behöver inte oroa er - ni kommer inte missa nått. Jag har inte kategorin "Gossip" för ingenting liksom. Men just nu orkar jag inte. Så ska fortsätta titta på Top Model och eventuellt snooza lite, fylla på med lite ork, innan jag hämtar E på dagis.

Sen kraftansträngning till läxorna.

. The Botten Is Nådd .


Har just gjort min första anmälan någonsin hos Kronogogden. Nu är det bara en polisanmälan kvar. Detta är något som jag borde ha gjort för länge sen men jag antar att jag har varit "för snäll" och gett desa som det handlar om lite för många chanser.

Men när man varit skyldig någon mer än 16'000 SEK i över ett år och inte följer avtalet i kontraktet så får även den med det bästa tålamodet nog någon gång. Inte för att jag har världens bästa tålamod men nog fan har jag haft en hel del när det gäller detta.
This is it!

. Sicko .


Danne har varit sjuk sen vi kom hem från Kreta. Han tror att det har att göra med att han nästsista dagen badade i poolen. De hade stängt av uppvärmningen i den och den var verkligen I S K A L L. Jag tror att det är en kombination mellan poolen och att han gick omkring i shorts(?!) när vi landat i Sverige...

Jag som just blivit frisk från urinvägsinfektion-påväg-upp-i-njurarna och magkatarren vill I N T E bli sjuk igen. Idag hade jag en inplanerad dejt med finaste Marie efter skolan, men det verkar tyvärr ha skitit sig eftersom jag inte vill smitta henne och hennes lilla tös.

Bara jag är frisk till Luddes dop på lördag.

. Made For Walking .


Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com
Måste köpa ett par nya vinter skor/stövlar. De jag använt hittills har klarat sig i 2-3 vintrar nu och jag älskar dom men dragkedjan börjar spricka och de är inte lika varma längre. Hittade ett par as snygga när vi var i Kreta (de har vintertid där nu) som jag köpte hem.

De kostade inte så mycket
och var högklackade, men jag känner att om jag är som Bambi på hal is i klackar när det I N T E är snö ute så kanske jag borde satsa på ett par utan klack för att inte riskera att drutta i backen. Hittade de ovan (nej, inte bara utan klack) men får fundera ett tag till.

Måste kännas lika rätt som med mina gamla.

. Taking Control .


Jag har upptäckt att det är ungefär 150 personer som dagligen läser min blogg även då jag inte uppdaterat den på ett bra tag. När jag uppdaterar den så är det, enligt blogg.se's räknare, uppåt 300+ som läser den.

Detta tycker jag är rätt så intressant
med tanke på att det inte är alls så många som faktiskt ger sig till känna. Och det är "bara" 12 st som har den tillagd på bloglovin'. Har ni andra den bland era favoriter på datan or what? Jag tar iallafall härmed kontroll över min blogg på bloglovin och tycker att:

Ni ska följa min blogg !
(click it)

. Tissel Tassel .


Fick höra av en vän att jag tydligen har varit aktiv kommentatör på olika bloggar (speciellt en) under min vistelse på Kreta och tydligen tidigt dagen efter att jag kom hem också. Personens vars blogg jag tydligen hade kommenterat hade skrivit i sitt svar något i stil med:

"Ja Anne, jag skrev fel.."

Vad var det du skrev fel och vad var det "jag" hade kommenterat? I don't know and I don't really care. Men för att klargöra:
  • Jag hade inte tillgång till någon data när jag var på Kreta.
  • Hade jag haft det så hade jag ändå haft betydligt viktigare saker för mig.
  • Dagen efter så hade jag morgonmys med sonen och satte inte igång datan förrän relativt sent.
Tro ingenting som du inte vet säkert och anklaga inte oskyldiga människor. Jag anser mig själv vara mognare än så för att kommentera anonymt(?) på bloggar.

Vid närmare eftertanke så är det väldigt sällan jag kommenterar alls.

. Imagine the Worst .


Tänk dig att du är oskuld. Vi utgår från att du är en tjej. Du har varit ute, är påväg hem och går i dina egna tankar. Du tittar upp och upptäcker att du hamnat i en återvändsgränd. När du vänder dig om för att gå tillbaka så är det ett gäng på 5-6 killar som följt efter dig och blockerar din väg.

Det finns ingen flyktväg och snart står du med ryggen mot den höga tegelväggen. Killarna kommer närmare, de sliter i dig, de sliter i dina kläder. Kladdar. Äcklar. När de är klara me det de hade i åtanke blir du lämnad ensam kvar. Kaos, rädsla, naket, ensamt.

Ungefär fem veckor senare upptäcker du att du är gravid. Du bor i ett land där man inte får göra abort och blir därför tvungen att behålla barnet. Mot din vilja. Vid inskrivningen tar de olika prover, fyller rör efter rör, enbart på rutin. En vecka senare kommer provsvaren och du får reda på att du har drabbats av HIV...

Det är att föreställa sig det värsta.

. Lever På Impuls Nu .

Råpluggar samtidigt som jag plöjer igenom min spotify lista. Skulle inte klara ett liv om det inte fanns musik (eller om E inte fanns). Musik är, och har alltid varit, min drog. Det är tunga grejer det.

Annars är hembränt den tyngsta "drogen" jag testat och inom den ramen håller jag mig. Skulle inte ens komma på tanken att testa nått värre än det. Idioti. Snart kommer bonus sis' för att leka med E. Min son - inte drogen. Kanske bäst att plugga lite till innan nu då.

Gäst ikväll är Jesus han har kickat heroin
Han läppjar på sitt glas & Ramlösa blir vin.

. Nostalgi .


Danne startade min gamla dator precis för att lägga över mina filmer därifrån till hans hårddisk. Det blev nostalgi direkt när jag såg att jag hade filmer som:
  • Allra käraste syster
  • Ingen rövare finns i skogen
  • Gull-Pian
  • Hoppa högst
  • Något levande åt Lame-Karl
  • Go' natt Herr Luffare
Astrid Lindgren noveller, korta filmatiseringar, som får en att tänka tillbaka. Jag älskar dom! Kajsa Kavat är också en sån där kortfilm som ger en nostalgiska minnen. Får se om det blir mycket annat gjort än att kolla på dessa filmer idag.

Tur att jag är kvinna och kan göra flera saker samtidigt.

. Bekvämlighet .


Blev middag på Bambugården nu ikväll. Mös till det lite till tillsammans med mina killar. Ännu en dag utan att behöva laga mat eller diska säger man väl ändå inte nej till?

Är ledig från skolan imorgon så får en dag till med lite ledighet. Damn, I'm spoiled. Det tar allt ett tag innan man kommer tillbaka psykiskt till vardagen. Igår när vi åkte hem från pappa så kände jag t.ex inte igen mig när vi åkte mellan Vimmerby och Storebro.

Jag som åkt där fler gånger än jag kan minnas.

. Home Sweet Home .


Satte igång datan för 5 minuter sen. Första gången sen i torsdags förra veckan. Jag kanske inte är så databeroende som jag trodde..? Fast om man ska dömma av mina MMS-bloggningar den senaste veckan så tyder nog det på att jag har svårt för att slita mig från bloggen. Även när jag är på semester.

Igår när vi kom hem så hade vi, som Danne sa, både jetlag, trainlag och carlag. Hade vi åkt båt och cyklat så hade vi fått med alla lag-ar på en och samma dag. Kom hem till lägenheten runt kl 20.oo. Mamsen var här tillsammans med E och mini-syster. De hade tänt ljus och gjort det mysigt till vår hemkomst.

Borta jävligt bra, men hemma är fan så mycket bättre.

. Påväg Hem .

dsc01484 (MMS)

Då är man på flygplatsen i Chania. Om ungefär 9 h är vi hemma i Hultsfred hos trollungen igen. Som jag längtar efter honom! Vi har haft det underbart och träffat många nya vänner. Det finns nog inget som vi är missnöjda med. Förutom dom hårda sängarna.


. Varmt & Gött .

dsc01480 (MMS)

Jag kreverar snart av värmeslag. Men jag ska inte klaga. Hellre detta än kylan ni har där hemma i Sverige. Vi har det sjukt bra här och hade E varit med så hade vi nog stannat ett tag till. Igår var vi iväg till Elafonisi - Kretas maldiverna. Rosa strand med klarblått vatten. Underbart vackert. Ni får mer uppdateringar någon gång när vi kommer hem. Jag längtar efter trollungen, men inte till kylan. Inte när man kan ligga i bikini här vid poolen och det är över 30 varmt. Vissa har det för jävla bra.Blogg Topplista
Personligt
Bloggpunkten.se RSS 2.0