. Lipsill .


Strax efter kl 18 så ringde det på dörren här hemma. Utanför stod en man som räckte över denna till Danne. Från mamma till mig ♥ Efter att ha tjutit i princip hela tiden sen jag skrev det förra inlägget så passade jag på att tjuta lite till. Jag har ingen energi att ta av längre och jag orkar inte hålla humöret uppe.

Jag vet att jag har så otroligt många underbara människor omkring mig - min familj, Dannes familj och mina vänner som är ett stort stöd. Flera av er läsare är också ett otroligt stöd. Detta uppskattas något otroligt mycket. Jag har bestämt mig för att jag ska gråta ut ordentligt idag och imorgon tar jag nya tag igen. Då väntar ett möte på MVC och jag behöver samla lite kraft så jag har orken att kämpa vidare i allt detta.

. Era Jävla Idioter .


Förbereder er på ännu ett negativt inlägg. Ett ganska argt sådant. Ni väljer själva om ni vill läsa det eller inte men kom inte och klaga på alla svordomar som jag kommer skriva i det. Deal?!

Jag hatar den förbannade jävla sjukvården. När de redan fått ner mig på marken och står och sparkar på mig så tänker de "Varför inte passa på att dra en rejäl jävla snorloska när vi ändå är igång?" och så ger de mig en dusch. Fick ett samtal från Mödravården i Västervik precis och de hade fått tillbaka svaren på proverna jag lämnade i måndags.

Fram tills dess att Knodden är född ska jag åka till Västervik 2 gånger/vecka och få nått jävla dropp i armen för att få upp HB't och blodvärdet (som tydligen är två olika saker fick jag reda på nyss). Varje besök tar 1 h och kostar 100 kr. Ampullerna, som de ska skjuta in i armen på mig, kostar 1000:-/gång jag hämtar ut dom på apoteket. Detta kommer med andra ord att kosta mig tusentals kronor - pengar som jag inte har just nu.

Anledningen till att jag måste åka till Västervik, för att få detta, är för att de tydligen inte gör det i varken Hultsfred eller i Vimmerby. Med mitt dåliga blodvärde (HB?) kan jag inte köra bil så långt, då jag titt som tätt håller på att svimma, så jag vet ännu inte säkert hur jag ens ska ta mig dit.

Varför i helvete gjorde de inget åt detta tidigare för?! VARFÖR ERA JÄVLA IDIOTER?!! Hade ni gjort det så hade jag aldrig behövt ta sprutorna. Jag hade inte behövt att må skit och jag hade inte behövt att betala tusentalskronor för att NI FUCKAT UPP ALLT TOTALT!

. Propavan .


Så hur tyckte jag att det var att ta sömntabletter för första gången i mitt liv? Receptet jag fick utskrivet var på Propavan 25mg, några mini tabletter som det inte ska vara några problem att ta då man är gravid och är inte vanebildande. Jag fick dom i måndags och tog den första natten tills igår.

Tycker inte att det gick lättare
att somna på dom, trots att jag låg i sängen och vilade + försökte sova både innan och efter att jag tagit dom. När jag väl somnade så har jag ett svagt minne av att jag vaknade mitt i natten och satte mig upp för att gå på toa. Jag struntade i nr 1 och föll baklänges tillbaka i sängen och somnade igen. Tur att jag redan satt i den.

Jag vaknade med en sprängfylld blåsa, så ingen olycka i sängen där inte, och sen vet ni hur resten av gårdagen var. Inatt sov jag av egna medel = inga sömntabletter. Tänkte testa ifall det kan ha varit pga dom som jag mådde som jag mådde igår. Inget jag kommer få reda på idag då jag redan har druckit en kopp kaffe, enligt doktorns rekommendationer.

Hur eller hur;
sömntabletter tänker jag bara ta i absolut nödfall då jag inte gillade känslan av att vara totalt utklubbad.

. En Skruv Lös .


Lite av pysslet som Elias och jag pillade med igår. Jag hittade en gammal kakburk för 5:- på Stegen som Danne sedan spraymålade åt mig. Klädde in locket med en bit av tapeten som blev över då vi tapetserade hallen. Klippte till några kartongbitar och gjorde fack i olika storlekar i burken. Kartongbitarna ska jag, när jag har ork och lust, klä in i tapet eller spraymåla det också och fixa till kanterna lite. Vi får se. Inte jätte avancerat pyssel men vi var sysselsatta ett tag iallafall.

Någon som med hjälp av texten, kan gissa vad som är tänkt att ligga i burken?

. Orken Bara Försvann .


Får be om ursäkt för att jag är fruktansvärt negativ och gnällig idag, men hur jag än försöker så har jag inte ork till något annat. Jag kan inte ens tänka klart. Eller jo - jag har tankarna i huvudet men så fort jag ska ta fram dom, exempelvis säga något till Danne eller Elias, så försvinner de liksom på vägen. Jag får inte fram det till vettiga meningar.

Istället blir det meningar som "Elias kan du...eh...öh...alltså kan du...du vet... äh vad fan!" och så blir jag uppstressad, får hjärtklappning och blir yr i pallet. Antagligen är det bästa att jag inte försöker tänka alls vilket är lättare sagt än gjort. Och jag som tyckte att det var en "jobbig" graviditet då jag väntade Elias. När jag gick upp 21 kg,  fick utslag i hela ansiktet, hade foglossning, halsbränna och fullt med vätska i kroppen.

Det var en baggis i jämförelse med detta.

. Bägaren Har Runnit Över .


Nu är jag trött på detta! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet så jag blir förbannad istället. Med eländet menar jag absolut inte bebisen utan mer sjukvården och måendet under denna graviditet. När jag skulle lämna Elias på dagis idag så var jag tvungen att lägga mig ner på golvet för att inte falla ihop. När jag kom hem och var i trappuppgången så hände samma sak igen. Tog mig då iallafall så långt som in i lägenheten där jag fick lägga mig ner direkt innanför dörren.

Ringde och pratade med MVC som sa att de trodde att det var blodtrycksfall och att jag därför skulle dricka kaffe för att få igång blodcirkulationen igen sen på fredag skulle vi ta ännu fler prover. VAD FAN?! De har redan tagit 12 st olika prover på mig och det enda de har gett mig är B12 vitaminer, järntabletter och sömntabletter. Det måste väl finnas N Å T T mer de kan göra?!

. Lite Pyssel & Sömntabletter .


Elias och jag hade lite pysselstuga här hemma idag. Hade inte så mycket saker som kunde funka som pyssel, men man tager vad man haver så lite fick vi allt ihop iallafall. Får köpa hem lite mer sånt där, bara man börjar få in pengar mer regelbundet. Att jag fick hem katalogen från Panduro idag gjorde ju inte pysselsuget mindre om man säger så.

Blir att beställa hem lite påskpyssel framöver iallafall. Det var billigt och bra och Elias skulle tycka att det var kul också. Tur att påsken blir sent i år så att man hinner få pengar tills dess igen. Nu blir det att se gårdagens avsnitt av Big Brother, dricka kamomillthé (tack Gunilla för tipset) och sen en sömntablett på det.

Visst borde jag väl kunna sova då?

. Det Naturliga Är Bäst .My big crush.
Varför var du tvungen att operera dig så att du numera liknar en råtta? W H Y ? !

. Min Fina Plutt .


Elias och jag tittar på "En unge i minuten". Han ska strax gå och lägga sig men eftersom han är så intresserad av just detta med bebisar och allt som hör därtill nu så får han kolla ett litet tag på programmet.

- Varför är hon ledsen mamma?
- Hon har så ont och då blir hon ledsen.
- Varför har hon ont?
- Man har det när bebisen vill komma ut.
- Det kommer du också ha när min lillebror kommer.
- Ja, det kommer jag verkligen. Det hade jag när du föddes också ju.
- Ja... Men nu vet du hur det känns iallafall.

Min kloka lilla Plutt! ♥

. Besöket Hos Läkaren .


Kom hem från Västervik för ungefär 1,5 h sen. Tog lite längre tid där än vad vi trodde att det skulle göra. Detta pga att läkaren var 20 minuter försenad och att jag dessutom fick ta 5 nya prover. Vi lyssnade på bebisens hjärtljud som idag låg på 124. Ganska låga men rytmiska iallafall så han låg antagligen och sov.

Han har även vänt sig så han ligger med huvudet nedåt så han förbereder sig inför förlossningen. Fick reda på att det inte bara är mitt HB som är lågt, utan även B-12'et var något lågt. Hon undrade därför om jag är vegetarian men jag svarade att det iallafall är 9 år sen som jag la av med dom dumheterna.

Dom tömde mig iallafall på ytterligare 4 rör med blod (ett som inte behövdes egentligen) och skulle skicka provsvaren till Hultsfred så att jag får reda på dom nästa vecka då vi ska till MVC. Så egentligen så vet jag inte riktigt vad vi fick ut av besöket idag, då dom inte gjorde varken mig eller Danne ett dugg klokare om vad man kan göra åt detta. Fick iaf recept på sömntabletter så att jag eventuellt kan sova mer än 3-4 h/natt.

Stort tack till Dannes mamma som var med oss idag.
Du är guld värd !

. Fixa Detta Nu .


Idag bär det av mot Västervik för att se om de kan fixa till detta med mitt sjukt låga blodvärde. Svärmor är gullig och skjutsar oss dit då jag inte känner att jag vill köra så pass långa sträckor själv med tanke på att jag kan tuppa av i princip när som helst. Dessutom har jag fått stränga förmaningar av mormor att jag absolut inte får köra bil och eftersom hon är min soulmate och förebild så lyssnar jag helt och hållet på henne.

Hoppas bara att de kan fixa till det här nu och att de får upp HB't till iaf 100 l/b tills dess att Knodden ska titta ut. Tyvärr så stiger det mycket långsammare än vad det sjunker så det kan ta ett tag. Med tanke på att det sjönk 9 steg på bara 1 vecka så får jag vara glad om det ligger strax under 100 i slutet av maj.

Jaja, vi får helt enkelt se vad de säger i eftermiddag.

. Själv Göra - Själv Ha .


Hade en icke-så-pigg sambo här hemma idag. Han var ute på gallej igår, för första gången på flera månader, och jag antar att han inte är så van vid alkohol längre. Något jag i.o.f.s. ser som något positivt då det innebär att han inte är ute och super skallen av sig var och varannan helg utan har hittat andra saker som han uppsakattar och värdesätter mer.

När jag kom hem igen, efter att ha lämnat Elias på badkalas, så skulle Danne och jag egentligen ha åkt till hans mormor. Det blev inte så då han inte mådde prima, som sagt. Istället somnade han i mitt knä i soffan och låg där tills jag skulle hämta Elias igen. Tror att det kommer dröja ett tag innan han går ut igen, för idag mådde han verkligen skit.

. I Just Fed The Vampires .


Idag kommer världens finaste lilla kille hit - Elias ♥ Så efter att ha blivit tömd på x antal rör med blod nu på morgonen så ska jag gå och lägga mig och försöka sova lite så att jag är lite extra pigg då det är dags att hämta honom på dagis.

Det är inte som att man blir piggare av att bidra med föda åt vampyrer direkt...

. Ni Är Underbara .


Vill bara tacka er, alla mina underbara läsare + ni som hört av er på FB, för era stöttande och uppmuntrande ord ang. mitt mående just nu. Det betyder otroligt mycket ska ni veta. Än håller jag humöret någorlunda uppe och än känner jag mig inte besegrad. Som barnmorskan sa så är det tecken på ren envishet och viljestyrka, då man i vanliga fall skulle må skit med ett så pass lågt blodvärde som mitt.

Visst - jag mår verkligen inte bra, det ska jag inte hymla med, men jag kan ju knappast bara lägga mig ner och ge upp? Det är inte så jag funkar, det är inte så mina föräldrar uppfostrat mig. Varannan vecka går all min energi till att vara en så bra mamma som det bara går till Elias och veckorna då han inte är här så försöker jag att vila så mycket som möjligt och inte göra livet allt för surt för Danne. Som förövrigt varit/är helt otrolig i allt detta ♥ Jag gav ett nyårslöfte om att ta bort all negativitet omkring mig och lite lågt blodvärde ska minsann inte sätta käppar i hjulet för det.

Nu hoppas vi på en förändring och att HB't ligger på minst 100 då Knodden får för sig att titta ut.

. Turbulent Besök På MVC .


Igår fick jag nog. Efter att inte ha sovit i princip något under de senaste 4 nätterna så bestämde jag mig för att ringa MVC direkt idag på morgonen, för så här ska man inte må kände jag. Ringde och fick en tid redan idag. Efter ett mysbesök hos Chris och Lollo med deras 6 dagar gamla Dylan så tog jag med mig mannen och åkte till MVC.

Det första de gjorde,
när vi kom, var att ta ett blodprov för att kolla HB't (blodvärdet). Det visade att det bara på en vecka sjunkit från 91 till 82 och hon sa att de nu fick ta till drastiska åtgärder. Så imorgon ska jag dit igen, på fastande mage, och ta 7 olika sorters prov och på måndag blir det att åka till läkaren i Västervik.

Om jag är trött? Antagligen mer än vad jag vågar känna efter.

. 5 Punkter .


 • När jag blir arg/ledsen så städar jag.
  Annars också självklart, men jag städar nog mer effektivt då jag är upprörd och att diska får mig att slappna av. Så är det kliniskt rent hemma hos oss så betyder det att jag varit riktigt förbannad eller att graviditetshormonerna gjort sig påminda.

 • De flesta nyfödda är inte söta.
  Uppmärksamma att jag skrev "de flesta". Det finns nyfödda som är söta men oftast så är det först då de är närmare en vecka gamla, och man börjar se tydligare drag hos dem, som jag tycker att man kan säga att de är riktigt söta. Mysiga - javisst, men inte söta.

 • Att shoppa kläder är inget jag gillar direkt.
  Inte shoppandet i sig utan momentet att springa runt i affärer och kolla kläder, ställa sig i provrummet osv. Oftast så räcker det med att jag ställer mig i ingången till butiken och sveper runt med blicken över alla ställningar med kläder för att se om jag faktiskt kommer att hitta något där inne.

 • Jag analyserar allt.
  In i minsta detalj, som Sickan skulle säga. Och jag grubblar gärna sönder det mesta. Jag vill ha koll så att jag vet att jag inte förstått fel på ett eller annat sätt. Exempel: Frågar jag Danne om vi skulle åka till Vimmerby i veckan och han svarar: "Det tror jag väl" så börjar min hjärna att arbeta lite extra. Tror och Väl funkar inte bra i samma mening. Istället kan han svara "Ja, det tycker jag att vi gör." Tydliga svar är alltid bäst.

 • Herr Ågren kommer alltid och hälsar på dagen-efter.
  Det är nog en av de största anledningar till att jag inte dricker mig full allt för ofta (då jag inte är gravid). Jag får alltid bakfylleångest trots att jag antagligen inte gjort något som jag egentligen behöver ha ångest för. Detta hör ihop lite med punkten ovan skulle jag tro. Att jag analyserar allt. Det finns  t.o.m. saker som hände för flera år sedan som jag kan få ångest för även idag.

Då har jag fått tiden att gå lite idag iallafall. Vad ska jag göra de resterande 10 h som är kvar på dygnet? Får väl hoppas att jag kommer på nått annars ligger pastasalladen med kyckling + feta osten i kylen riktigt illa till. Min vikt också för den delen om jag ska äta så fort jag blir uttråkad...

. Livstecken .


Jadå, jag lever. Och nejdå, vi har inte åkt till förlossningen igen. Anledningen till att det varit så tyst från mig idag är för att detta har varit den mest trista dagen på väldigt länge. Efter att knappt ha fått sova nått inatt heller så har jag hållt mitt löfte till svärmor om att ta det lugnt idag. Men att ligga på soffan och glo är ärligt talat inte alls så skönt som det låter.

Jag tycker inte om att ta det lugnt! Jag klättrar på väggarna här hemma och till råga på allt så är tv-nätet utslaget så inte ens det kan jag titta på. När det dessutom är vår ute, och man inte får gå ut och gå, så blir det att man vill göra det ännu mer. Som att tvätta fönstren - as tråkigt egentligen men t.o.m det vill jag göra nu när jag ska ta det lugnt.

Det kan inte ha varit lätt för Danne att ha mig som sambo, en dag som denna...

. Vår Envisa Knodd .


Natten har bestått av förvärkar och att jag vaknat till och från hela tiden. Då det inte var riktigt lika mycket som sist så ringde jag aldrig till förlossningen utan valde att försöka vila bort det istället. Det lyckades någorlunda men jag känner fortfarande av det. Därför har jag placerat min gigantiska röv i soffan och tänker bara resa på mig då jag ska äta, gå på toa eller slänga in ny tvätt i maskinen. Det är 67 dagar kvar till BF datum så ett litet tag till får allt den envisa lilla skrutten stanna kvar där inne.

. Egna Ljus - Tutorial .


Jag lovade en tutorial (steg för steg) om hur man kan göra egna hemmagjorda blockljus. Jag har lagt ner min själ, typ, i att försöka få till ett vettigt bildspel så nu får ni fan inte klaga. Deal?

 • Börja med att klippa av och skölja ut gamla mjöljpaket eller andra förpackningar som är gjorda av papp. Då de torkat tar ni något smått och gör ett hål mitt i botten.
 • Trä ett snöre genom hålet och fäst det på förpackningens sida med hjälp av antingen tejp eller ett gummiband. Använder ni det sistnämnda så vira snöret runt gummibandet så att det sitter fast ordentligt.

 • Ta den andra änden av snöret och snurra den runt en penna, glasspinne eller liknande och tejpa även där  över snöret så att det hålls kvar.
 • Lägg den sedan tvärs över förpackningen och se till så att snöret är spänt då staven ligger ned.

 • Gör ett vattenbad genom att hälla vatten i en gryta och sedan ställa en mindre i. Lägg sedan ner det du vill smälta, i den mindre grytan och låt det smälta. Stearinet kan ändra färg då det är smält men återgår sedan till den rätta färgen.
 • Ställ förpackningarna på en gammal plåt eller liknande så att ni inte får stearing på bänkar då det kommer att läcka ut lite från botten precis när ni häller i den smälta stearinen. Glöm inte att ta bort kvarvarande vekar ur vätskan innan ni häller den i förpackningarna.

 • När stearinet stelnat (vilket är olika beroende på hur mycket du hällt i formen) så är det bara att riva sönder förpackningen. Just pga det är det så mycket lättare om man använder sig av pappförpackningar.
 • Nu har ni ett block hängandes på ett snöre. Ovansidan på ljuset är botten på förpackningen. Detta pga stearinet kan sjunka ihop något på "den rätta ovansidan" och ljuset blir alltså jämnare om man gör botten till toppen.
Färdigt!
(se första bilden)


O.B.S! Vill ni också göra randiga ljus så måste ni låta de olika lagren stelna innan ni häller på en annan stearinfärg annars blandas de bara.

. Svar På Kommentar .


Fick denna kommentar ifrån "Fanny":
Varför länkar du till så många andra bloggar för? Du som har så många besökare/dag ger ju bort massa av dina läsare till andra då du länkar till dom. Det är väl inte så smart?Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på detta då jag anser att det var en så pass korkad fråga. Varför skulle jag inte länka? För att inte "ge bort" besökare? Det var en lam anledning. Jag tycker att det är kul att länka till andras bloggar, speciellt då det gäller bloggar som kanske inte själva har så många besökare. Hade du skrivit din bloggadress så hade jag "gett" dig massa besökare genom detta inlägg...

Jag har själv klickat på länkningar i andras bloggar och därigenom hittat några av mina favoriter. Men bara för att jag börjar läsa en ny blogg så betyder ju inte det att jag slutar läsa de som jag gillat sedan innan. Jag hoppas att folk länkar till mig med ibland då de skriver om mig eller tipsar om nått jag skrivit.

Pass it forward, liksom.
(sjukt bra film förövrigt - se den!)

. Han Kan Sin Sak .


Hade finaste Marie på besök här i förrgår. Det är allt för sällan som hon och jag träffas men när vi gör det så har vi lika roligt för det. Skönt med någon som också förstår hur det är när man faktiskt har ett eget liv och man inte alltid har tid eller ork att träffa sina vänner. En vän som inte kräver något utan som faktiskt förstår att man inte kan springa hos varandra var och varannan dag.

Danne var hemma och passade på att testa ett nytt recept så vi hade nått att bjuda på. Det receptet hittar ni HÄR. Trodde inte att jag skulle tycka om resultatet men fy fan vad gott det var! Men som han skriver - det är väldigt sött. Då både Emma och Sandra hörde av sig om att de uppskattade mitt Kycklingrecept, som jag hade bloggat om, så fick han sig kanske en liten sporre att lägga upp sina tips och idéer på bloggen han också.

Så håll koll, för den mannen vet vad han sysslar med.

. Ta Tag I Saker & Ting .


Jag kunde tydligen inte sova längre än till 8.35 idag så istället för att ligga och vrida och vända på mig i sängen så tänkte jag att jag skulle få lite skolarbeten gjorda. Eftersom det varit lite väl mycket med det mesta de senaste dagarna så har skolan kommit lite på efterkälke så idag blir det att ta tag i det. Jag är inte den som ger mig i första taget och innan dagen är slut så ska jag vara ifatt med alla arbeten.

Wish me luck.Pssst! Har vist lite Tradera auktioner som går ut idag och imorgon. Take a glutt

. Från Stol Till Hylla .


När Danne och jag flyttade ihop så hade han några trasiga Alma-barstolar från IKEA som skulle slängas. Innan han gjorde sig av med dom så passade jag på att ta några av plattorna till själva sitsen och hade redan då i tankarna vad jag skulle göra med dom. Sen att det dröjde ett bra tag tills jag fick fingrarna ur röven kan inte hjälpas.

Jag målade iallafall plattorna
, använde de gamla hålen att fästa beslag i och skruvade sedan upp dom på väggen inne på toaletten. En liten sak men som gör det betydligt mycket trevligare att vistas på toaletten. Nu ska jag bara hitta en bra hylla att ha på väggen mittemot så blir det ännu bättre.

. Graviditets Kg Hittills .


Var på MVC idag igen. Denna gång var det "bara" en vanlig rutinkontroll så vi fick lyssna på hjärtljuden, mäta magen, ta lite prover och kolla min vikt. 10 kg har jag gått upp sammanlagt, vilket är en piss i sjön enligt mig då det är mindre än hälften av vad jag gick upp då jag väntade Elias. Ska se om jag hittar MVC papprena från 2005. Kan ju vara lite kul att jämföra.

Efter det så var vi och hämtade spjälsängen som redan står uppställd och färdigbäddad inne i Knoddens blivande rum. Saknas dock spjälskydd men det kommer det också. Funderar på om jag ska måla den svart eller om jag bara ska bättra på det vita. Vad tycker ni? Nu kanske man kan börja inreda rummet lite smått också.

Tänk att om 2 månader kommer det ligga en liten skrutt där i.
Mysigt!

. Världens Bästa Plastis .


Jag har en av världens mest underbara män i mitt liv. Jaja, alla säger det men min tycks faktiskt ha förstått att det är de små sakerna som betyder mest. Små positiva saker bildar stora högar av positivitet. Som nu i eftermiddag så tog han med sig Elias till simskolan medan jag skulle stanna hemma och vila. En liten sak som betyder så otroligt mycket.

Han är helt klart världens bästa "plastis".

. Ännu Lägre Blodvärde .


Var som sagt på MVC tidigare idag och träffade läkaren. Jag tog några prover och som jag trodde så hade min HB/l nivå sjunkit ännu mer. Förra månaden låg den på 95 nu ligger har den sjunkit till 91. Den ska ligga på 120-160 egentligen så det är fruktansvärt lågt.

Hon sa att hon inte kunde begripa att jag ens orkade stå på benen. Sanningen är ju den att det gör jag väl knappt egentligen men ger man sig bara fan på nått så går det. Att jag dessutom är den mest envisa personen jag känner bidrar väl lite det också.

Jag skulle komma tillbaka för en ny koll om 2 veckor igen och hade det inte gått upp en bit över 100 tills dess så skulle de göra en utredning av mitt blodvärde. Imorgon har jag en tid för den vanliga kollen på MVC. Då blir det att lyssna på hjärta, väga och mäta.

Spännande.

. Sovmorgon .

Roligt att se att ni gillar vårat pysslande här hemma. Får lägga upp en tutorial, steg för steg, hur vi gick till väga då vi gjorde det. Kommer nog inte dröja så länge tills vi gör det nästa gång så snart har ni beskrivningen. Kanske blir det t.o.m att vi gör nått nytt ljus redan ikväll. Absolut inte helt omöjligt.

Idag tog vi sovmorgon och Elias var den som sov längst av oss. Vid 9.oo lyckades jag väcka honom och vid 9.3o skulle vi egentligen vara på dagis. Vi stressade inte upp oss för det utan tog det i vår egen takt och vid 9.45 lämnade jag av honom. När jag kom hem så hade Danne gått och lagt sig igen.

Han fick "friheten" att sitta uppe inatt.
Haha.

. This Day So Far .


Började dagen med att åka ut till svärmor en sväng då hon fyller år idag. Stort grattis till henne än en gång. Efter att ha ätit lite tårta och tagit en titt på hennes nya übersöta get hanne på 10 veckor, så åkte vi på möte i Vimmerby. Tog en sväng in till syrran och Fia på Drömstället och hittade hur mycket som helt som jag skulle kunna köpa med mig hem bara jag hade pengar till det.

Ikväll har jag pysslat ännu mer (bilder kommer i morgon) och helt plötsligt så blev jag dödstrött bara så där - pang bom. Är dock på tok för mycket bra på TV ikväll så jag kan bara inte gå och lägga mig. Kan inte missa alla matlagningsprogram, då går jag miste om inspirationen. Nu blir det kvällsmys och imorgon ett besök hos läkaren på MVC.

Spännande att se vad hon/han har att säga.

. Resultat - Färdiga Ljus .

Här ser ni resultatet av de hemmagjorda ljusen som vi gjorde igår. Riktigt snygga för att vara första gången någonsin som jag/vi ens gör något sånt här. Vi valde dock att inte ta ut Dannes snusljus ur dosan då det antagligen hade gått sönder jätte mycket då. Får se om det kommer dofta havsbris blandat med snus då vi tänder det.

Det svarta blockljuset som vi gjorde i mjölkpaketet blev riktigt bra måste jag säga. Som ni kan se så är det alltså botten på paketen som blivit toppen på själva ljuset. Det här är ett pyssel som vi absolut kommer att göra om. Det är ju så kul att se det färdiga resultatet också.

Idag sätter jag igång med nästa projekt.

. Ljusstöpning .


Vi tog som sagt en sväng förbi Stegen idag för att se om det fanns nått jag kunde använda till mitt pysslande. Hittade en gammal kastrull för 5 kr, som ingen ville ha (förutom jag då) som jag tänkte att jag skulle använda då jag gör om ljus. Den kom till användning redan ikväll då vi smälte ner några ljusstumpar och gjorde om till nya ljus.

Danne testade att använda en snusdosa som form till ett av dom. Vi får se hur det går med det då det kan vara svårare att få resultatet snyggt då dosan är gjord av plast. Den andra formen är en ursköljd mjölkpaket. Under formarna ställde vi en gammal plåt som vi ändå hade tänkt att slänga. Formarna läcker ju lite så kan vara bra att använda sånt man inte är rädd om. Imorgon får vi se det färdiga resultatet. Ett billigt och bra pyssel som rekommenderas iallafall.

Smidigare än vad det kan verka som.

. Good Spirit .

Lite tips så här på kvällskvisten, enbart för att förlänga den underbara dagen som har varit. Sol och allt. Man blir ju så pigg och glad av det. Hur kan någon gå och vara negativ en sån här dag?

. Smått & Gott .

Tog en kort promenad med Danne till Prem och Stegen nu vid lunch. Passade på att äta årets första glass i solen. Nu är väl ändå våren påväg? Snälla! På Stegen hittade jag lite smått och gott som jag tänkt använda till mitt pysslande så det ska jag sätta igång med senare. 15:- sammanlagt för fyra saker - helt överkomligt.

Nu eftermiddagskaffe så jag inte slocknar vid kl 18.

. Hur Vet Man När Det Är Dags ?


Vad svårt det är att förklara för en förstföderska, eller någon annan med för den delen, om hur det känns då man har riktiga värkar och det är dags att lyfta på röven och åka till förlossningen. R I K T I G A värkar. Inte sånna då man tänker tanken att "Hmm, det här kanske inte känns riktig som det gjort innan" eller "Nu är det nog på G. Det är det väl?"

Jag var själv likadan då jag väntade Elias och jag tror jag tjatade sönder min mamma om att hon skulle berätta för mig HUR jag skulle känna och hur jag skulle veta då det var dags att åka. Redan i v. 37 så gick jag runt med tanken om att det faktiskt kunde sätta igång när som helst och jag analyserade minsta lilla ömmande punkt i min kropp. Att jag sen gick över 11 dagar var väl resultatet av allt tjat och alla förhoppningar om att få ut den lilla Plutten som gömde sig där inne.

Nu tänker jag bara "Det skulle vara skönt om jag inte gick över lika mycket den här gången" och jag analyserar verkligen inte alla värkar jag har. Då vi faktiskt fick ringa förlossningen och de ville att jag skulle komma in på natten så var mitt svar:

"Min son somnade precis, tror ni att jag kan vänta med att komma in tills imorgon?"

Jag förstår verkligen de som är gravida och som går runt och känner efter då de har lite/mycket ont och tror var och varannan dag att NU är det dags. Självklart vill man ha ut sitt barn, något man väntat på så oerhört länge, men ärligt talat - det blir sönder tjatat efter ett tag för folk runtomkring. Inte för att de inte gläds med personen i fråga, utan mer för att det blir... för mycket.

Om man vänder på det så kan man säga att det är som när folk ringer/smsar/frågar när man träffas varför man inte har kläckt än. När t.o.m släktingar frågar om det hade hänt nått så får man tillslut nog och frågar om de är införstådda med att de om någon kommer att veta då man kläckt.

Saken är den: Man bara V E T när det är dags att åka.
Så enkelt är det.

. Extra Pengar & Pyssel Sug .

Tjänade 262 SEK genom Tradera ikväll. Inte illa om man tänker på att det är saker som annars bara skulle ha legat i garderoben/någon väska och "skräpat". Har inte hunnit lägga upp smink/hudvård och det än, men tänkte att jag skulle fixa lite med det nu.

Ska även sätta mig och pyssla lite. Det kliar i fingrarna efter att få göra nått. Riktigt roligt är det inte att bara gå hemma och dra och ta det lugnt. Kanske skönt de första två-tre dagarna men inte längre än så. Jag är en sån person som vill ha många bollar i luften och som presterar bäst då jag är lite halvt om halvt stressad.

Just nu känner jag mig lite som en gammal LP skiva med repor i.

. Gott & Blandat .


Idag har jag ett helt gäng med Tradera auktioner som går ut, och fler kommer att läggas upp strax innan. Ut med det gamla och in med det nya - någon gång när man har mer pengar, vilket just nu inte finns på världskartan. Men eftersom jag fortfarande har 3 påsar fulla med kläder som jag inte kan ha, så kanske det finns någon annan som de skulle komma till användning hos.

Bl.a så går stövlarna ovan ut idag. Använda högst 3 gånger och as läckra. Hade det inte varit för att de är en halv storlek för små för mig så hade jag haft kvar dom. Säljer även ut alla mina saker som jag fått då jag var Distriktschef i Oriflame (hudvård, nagelvård, kosmetik osv). Helt nytt och oanvänt självklart. Det har jag 4 stora väskor med olika saker i. Saker som bara står där och inte används.

Missa inte detta. Auktionerna hittar ni HÄR.

. Att Vara Färgblind .


Elias, Danne och jag sitter och spelar Peggle på Ps3. Elias kom igår på att Danne är färgblind och inte ser färger på samma sätt som vi gör. På Peggle är det bollar i olika färger som man ska träffa. De som vi ser som gröna är gula för Danne, de lila är blå och de orangefärgade är gröna. Efter att det varit lite oklart för Elias vilken färg det egentligen är Danne pratar om, då han tipsar om vart Elias ska skjuta, så säger han:

"Alltså, du måste verkligen gå till doktorn så att du kan se dom orangea."

. Snygga Underkläder .

Cloud Swing Contour Bra SEK 599, Elle Macpherson Intimates - NELLY.COM DIM F Feminine Padded Bra SEK 399, DIM - NELLY.COM Envy Unlined Triangle Bra SEK 499, Calvin Klein - NELLY.COM
Balconnet Bra SEK 169, 6ixty 8ight - NELLY.COM Artistry Contour Bra SEK 549, Elle Macpherson Intimates - NELLY.COM Sheer Ribbons Contour Bra SEK 499, Elle Macpherson Intimates - NELLY.COM

Självklart hittar man massa saker man vill ha
då man inte har några pengar att handla för. Som nu när det är fri frakt på Nelly så hittar jag as snygga underkläder som jag vill ha. Dock så funkar det ju inte alls med tanke på att jag just nu är en strandad val som väntar på att Green Peace ska komma och knuffa ner mig i vattnet igen.

Danne har iallafall lovat att när jag har kläckt och kommit tillbaka till min gamla form och då han har skaffat jobb så ska jag få nya underkläder av honom. A first timer som jag ser fram emot. Seten på första och sista bilden är ju bara så jävla snygga. Men då krävs det en icke gravid kropp, helst en snygg sådan.

Kanske till hösten...?

. Sömnlös & Semlor .


Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera idag. Det är inte likt mig men så blir det när man inte kan sova om nätterna. Då man vaknar av att man antingen har spysmak i munnen pga surauppstötningar, att man knappt kan vända sig om i sängen och därmed riskerar att få liggsår eller att förvärkarna & sammandragningarna gör sig påminda.

Tror inte att jag lyckades vara så social idag då mamsen, mormor och syster x 2 var här och bjöd på hemmagjorda semlor. Dels detta med att jag inte sover om nätterna + att jag kommit in i en skjut-mig-vad-trött-jag-är period igen (antagligen den sista i denna graviditet) vilket innebär att jag skulle kunna somna stående, pang bom.

Men nu är vi redan inne i v. 30 och snart ska han ut.

. Räknar Ner .


Idag kommer min älskade lilla trollunge hit. Den här veckan har känts otroligt lång. Danne tyckte också det. Att det känns som att det var evigheter sen Elias var hos oss. Och veckorna då han är här går så fruktansvärt fort. Jag har tur att han inte är så långt bort de veckor då han inte är här, att hans pappa bor så pass nära.

Bara 2 timmar kvar nu. ♥

. Spottpengar På CSN .


Fick beslut från CSN nu idag och de bestämde sig för att inte betala ut några pengar till mig. Med andra ord så skiter de i läkarintygen som styrker hur jag mådde i höstas och varför jag då missade så mycket i skolan. Jävla idioter! Om inte läkarintygen spelar någon roll så hade ni väl för helvete kunnat kläcka ur er från början att det inte spelar någon roll vad jag hade skickat in för intyg - ni hade inte tänkt ge mig några pengar iallafall.

Om det är att de anser att graviditet inte är någon sjukdom, så skrev de inget om det, men bara för att man inte är sjuk, av graviditeten i sig själv, så kan man må fruktansvärt dåligt under en graviditet iallafall. Som i höstas så bidrog graviditeten till att jag blev sjuk eftersom jag bl.a hade lägre immunförsvar, magkattar och urinvägsinfektion som vandrade uppåt njurarna. Allt detta finns det läkarintyg på men det skiter CSN i. Well, fuck you!

Jag får väl börja spela bingo lite här och var istället då eller vinna pengar på nått Casino. För visst är det väl fan så mycket bättre om jag blir spelberoende bara för att ha råd att leva, bo och betala de förbannade skolböckerna. Det är kanske det CSN strävar efter? Nej, jag är inte bitter - jag är bara så jävla förbannad på hela systemet.

. Insomnia .


Nu känns det lite bättre igen. Det är inte så illa att jag vill ha ett skott i pannan iallafall. Antar att lite sömn gjorde susen. Och då menar jag verkligen lite sömn. Somnade inte förrän 3.30 ungefär och vaknade strax efter 10 då Danne gick till skolan. Att det satt 150 pratglada kråkor i trädet utanför sovrumsfönstret gjorde inte insomningen lättare.

Idag är soffan och kaffebryggaren mina bästa vänner.

. G'night .

Jag ska bara gå och dö lite, för fy fan vilka förvärkar jag har just nu. Skulle inte ha tagit promenaden igår...

. Ängel På Jorden .


Kommer ni ihåg det här inlägget? Jag undrade om det fanns en god själ därute som kanske kände sig manad att köpa den übersnygga tröjan från Nelly. Strax efteråt skrev jag detta inlägg om min mamma. Om jag hade rätt om henne? Klart som fan att jag hade det! Hon är en ängel på jorden och köpte tröjan till mig. Tröjan ligger just nu här hemma och den kommer senare packas ner i BB-väskan eftersom jag planerar att ha på mig den när vi åker hem från BB.

Tack underbara, fina mamsen!

. Annonser På Blocket .


Efter mycket om och men så har jag äntligen fått upp lite annonser på Blocket. Har tänkt göra det ett bra tag men aldrig kommit till skott. Men nu har jag iallafall lagt upp följande:
Allt i ett jätte bra skick (om inget annat står i objektsbeskrivningen) och till ett bra pris. Klicka på de gröna länkarna för att komma till de olika objekten.

. Bad Girl .


Jag var olydig och tog mig en promenad till centrum idag. Förutom den lilla turen till affären så har jag inte varit utanför dörren sedan vi kom hem efter besöket på förlossningen i fredags. Jag känner mig som ett djur i en bur och när det är så här fint vårväder som det varit nu idag så kan jag inte sitta inne och bara glo.

Men det var jobbigt. Det ska jag inte hymla med. Och att jag glömde att ta på mig foglossningsbältet innan jag gick var kanske inte heller det smartaste, men där får jag skylla mig själv. Skulle egentligen gått en sväng med Chayenne till Stegen idag, men eftersom jag gått och blivit förkyld så ville jag inte riskera att smitta hennes lilla Freja.

Vi får helt enkelt träffas en annan dag. Det finns det tid till.

. Inspiration & Tankar Om Hus .

Sitter och kollar runt på Styleroom på allt snyggt folk har gjort i sina hem. Loppis fynd som de fixat till för en billig slant, husrenoveringar de gjort och mycket mer. Får så mycket inspiration och blir nästan lite deprimerad över att jag/vi inte har ett eget hus att fixa och dona med. JAG VILL HA ETT HUS ! Hyra eller köpa (helst det sistnämnda), men vet ni någon som hyr ut sitt hus så tipsa oss gärna.

Men inom 2 år S K A vi ha ett eget hus.

. Clip-on .


Jag är SÅ sugen på att skaffa löshår igen. Hade det när Elias pappa och jag träffades, as långt var det. För något år sedan så köpte jag clip-ons genom en tjej på Tradera. Det visade sig dock att det håret inte var äkta, utan kankelonhår. Man kan med andra ord inte platta/locka/färga det, något som jag vill kunna göra.

Skulle jag skaffa löshåshår nu
så lutar det åt att det blir clip-ons igen just för att jag ska kunna sätta dit det när jag vill. Jag har långt hår nu men jag vill ha det fylligare. Det finns endel på Glamaholic., där man dessutom får 10% rabatt om man gillar deras sida på FB.

Rapunzel har betydligt mycket mer i sitt sortiment, men det kostar en slant mer. Pengar som jag vill lägga på annat. De  har ju i.o.f.s mycket i sin REA-kategori också. Jaja, det blir ju inte riktigt än hur eller hur med tanke på att jag fortfarande inte fått utbetalning från CSN.

Någon som är mer insatt i detta med löshår (och ni andra)?
Vad rekommenderar ni?

. Giganticus .


Den här bilden togs av Danne igår, strax innan vi skulle åka och handla. Jag börjar bli riktigt stor nu. Kan i.o.f.s bero på att jag hade sammandragningar (som vanligt) när bilden togs + att moderkakan ligger i framkant och ger det hela ett större helhetsintryck.

Inte långt kvar nu iallafall (81 dagar). Fick Knodden bestämma så skulle han komma redan nu i dagarna, men som sagt - ett tag till får han allt stanna kvar i magen. Jag har bestämt att jag ska ta det lugnt/lugnare fram till v. 34-36 sen får han komma precis när han vill. Det är många som längtar efter honom, inte minst hans storebror som frågar om han kommit än, så fort man pratar med honom.

. Payson Rekommenderas .


Jag måste slå ett slag för betalningsfunktionen - Payson. Vet att jag nämnde det lite snabbt i ett annat inägg men då var ämnet något annat och eftersom jag tycker att det är en så bra funktion så vill jag förklara den ytterligare.

Jag använder bl.a mitt Paysonkonto till att betala Traderaräkningar, ta emot betalning för auktioner och att spara mina blogglöner. Det blir som ett separat sparkonto. Och eftersom jag hela tiden får in en liten slant där så behöver jag aldrig ta från mina andra pengar då jag betalar till t.ex Tradera. As bra!

Nu har det även kommit upp en funktion som gäller fakturabetalning. Något som är både säkert och smidigt. Det innebär att då man handlar något från de 3000 e-butiker som erbjuder Payson betalning så kan man enkelt sköta betalningen genom just Payson.

Jag rekommenderar verkligen detta.

. Titanic II .


Danne och jag tittade på Titanic II inatt. Jodå, den filmen finns så det är inte bara ett rykte som många först trodde. Ryktet stämmer inte helt dock (som alltid när det gäller rykten) för den handlar inte ett dugg om att Jack kommer tillbaka. Att de hittar honom infrusen i ett isflak och tinar upp honom. Leo Di Caprio är inte ens med.

Den handlar om att den globala uppvärmningen får isarna att smälta och då de gör det så bildas, inte bara en utan två tsunamis, och så blir det ett jäkla ståhej om det. Vad jag/vi tyckte om filmen? Hade de gjort den så att den skulle vara en komedi så hade den varit hur bra som helst tror jag, men mycket berodde också på att texten var helt fucked up - översatt på finlands-svenska och inte ett ord rätt i princip.

Den är inte ens värd att kallas för en B-film med B-skådisar i. Snarare F eller G. Som att några elever har suttit på en drama lektion och tänkt "Jag vet! Vi gör en Titanic II !" och sedan gett sig ut på gatorna för att leta efter skådisar. En av de medverkande var nog ta-mig-fan uteliggare när de hittade honom så lite tänder som han hade i munnen.

Ja, han fick förhoppningsvis lite pengar för att vara med i filmen iallafall...

. Rätt & Fel .


Jag tror att jag har haft uppe frågan någon gång innan men eftersom den kom på tal från en handfull personer då jag publicerade detta inlägg så tar vi den igen. Vart går egentligen gränsen för vad som är för personligt att skriva om i en blogg?

Det finns personer som tyckte att inlägget jag skrev då var modigt gjort av mig, då de ansåg att det var så personlig skrivet om mig själv och min familj. Att jag var en stark person som skrev det. Det fanns också de som tyckte att det var dumt av mig att skriva ut så pass mycket personliga saker. Något som de aldrig skulle göra då de ansåg att jag provocerade.

Själv tycker jag inte att det alls var för personligt då (jag säger som Jennifer) detta är något som jag skulle kunna berätta för i princip vem som helst. Vad det var som ansågs vara provocerande har jag inte heller kommit på men saker uppfattas ju olika hela tiden.

Det är lite av det negativa när man bloggar
- saker som jag skriver och menar på ett sätt kan uppfattas på ett helt annat sätt av den som läser det. Jag kan mena något på ett lättsamt och ironiskt sätt men sen kommer det in någon och läser som tycker att det jag skrivit verkar omoget eller provocerande. Men beror inte det lite på sinnestillståndet hos personen ifråga som läser det då? Hur han eller hon mår just i läsandestund och inte alls på mig egentligen?

Tack iallafall till er som tycker att det är starkt gjort att skriva ut hur jag tänker och känner mig och till alla er andra som peppar, stöttar och tar ner mig på jorden lite då och då.
Ni är underbara!Och bara för att förtydliga mig ännu mer så vill jag bara säga att I N G E N behöver ta åt sig/illa vid sig av detta inlägg. Det är inte en ensam person som är utpekad här, utan jag undrar i största allmänhet.

. Fördriva Tiden .


Har lytt doktorns order och legat stilla sedan jag kom hem. Eller sedan svärmor åkte hem härifrån. Så det enda jag har gjort sedan klockan 16.oo är att slumra på soffan och gå på toa någon gång ibland. Perfekt att det börjat massa nya program på TV ikväll så att man kan sysselsätta sig med något.

Dock så tror jag inte att "Varning för barn" är bra för mig att se i mitt tillstånd. Det är ju hysteriskt roligt och får mig snarare att pressa ner Knodden ännu mer än att hålla honom inne i några veckor till. Jag har inte tid att föda barn just nu, det finns fortfarande för mycket kvar att göra.
 • Röja ur nuvarande datarummet och göra om till barnrum.
 • Bygga ihop spjälsängen.
 • Köpa vagnen av Matilda.
 • Danne ska skaffa körkort.
 • Jag ska plugga färdigt.
Alltså; han skulle ju inte ens vara söt om han föddes nu. 38 cm lång, skrynklig och röd. Nej, han får allt bli kvar där inne ett par veckor till. Mamma bestämmer (jag) och därmed basta!

Nu blir det Harry Potter & Dödsrelikerna.

. En Morgon På Förlossningen .

Efter att ha spenderat morgonen på förlossningen i Västervik så är vi nu hemkomna. Trötta, men glada. Jag har fått strikta förhållningsregler både från läkaren (Anders), barnmorskan (Beata), mamma, svärmor och svägerskan att jag ska gå och lägga mig och inte anstränga mig allt för mycket.

Allt såg iallafall bra ut men de tyckte att jag hade gjort helt rätt i att ringa igår då de på undersökningen såg att livmodertappen har blivit betydligt mycket mjukare och jag var öppen 0.5-1 cm R E D A N ! De sa att det är bättre om jag ringer till dom en gång för mycket än för lite eftersom det redan börjar förbereda sig lite. Men tills efter den 15 mars får han allt stanna kvar där inne.

Då har Danne en uppkörning + uppskrivning som han ska ha klarat INNAN förlossningen.

. Samtal Med Förlossningen .


Fick ringa sjukvårdsrådgivningen nu ikväll, som i sin tur skickade mig vidare till förlossningen. Pga att Knodden trycker på så mycket nedåt och jag har så pass mycket sammandragningar/förvärkar så ville förlossningen att jag skulle komma dit imorgon och blev det ännu värre innan dess så skulle jag komma dit inatt.

Vad fasen är det som händer
undrar jag ju nu? Ska jag behöva stimma upp mig och tro att lillen där inne fått tuppjuck och tänker komma ut redan i vecka 29 trots att barnmorskan på MVC sa till mig idag att det kan vara så här när man fått barn innan. Dock inte så här tidigt i graviditeten, men iallafall.

Nog för att jag vill att han ska komma snart, men inte riktigt än.

. Negativitet i Graviditet .


Just nu är jag förbannat jävla trött på att vara gravid. Och ja, just nu skiter jag även i mitt nyårslöfte om att vända allt det negativa till något positivt. Antagligen kommer jag få någon kommentar om att jag ska vara glad och att jag är lyckligt lottad om att ens kunna bli gravid osv osv - men det skiter jag också i.

"Dom säger att jag skiter i allt, men det skiter jag i."

Jag vet att jag är lyckligt lottad och jag är glad över att det kommer finnas en liten Knodd här hemma inom 3 månader (högst!) men att vara gravid är inte bara en dans på rosor och man får klaga oavsett hur glad man egentligen är. Jag har själv fått missfall och känner mycket väl till känslan av att förlora något som man så gärna vill ha.

Men när man inte har sovit ordentligt under flera veckorstid (3-5 h/natt), när man inte kan gå ut & gå eller ens knappt resa sig upp vissa dagar bara för att det känns som att både ben och rygg ska gå sönder så är det inte så lätt att vara positiv hela tiden. Bägaren har runnit över och jag måste få gnälla lite. Jag har trots allt hållt mig positiv väldigt länge, trots att det nu inte bara är jobbigt fysiskt utan även psykiskt pga för lite sömn.

Idag ska jag iallafall till MVC. Får se vad de har att säga.

. Att Förklara Spermier .


Igår när Elias varit på toa, innan läggdags, så frågade han mig hur "plupparna" till snoppen ser ut. Pungkulorna/testiklarna med andra ord. Jag bollade snabbt vidare frågan till Danne, det var ju trots allt en killgrej, reste mig upp och sa:

"Vad bra, då kan ju ni två ha lite killsnack så går jag och fixar lite annat."

Klarar mig i högst 5 minuter innan jag hör Elias ropa "MAMMA! VAD ÄR SPERMIER FÖR NÅGOT?". Danne hade med andra ord hämnats och slängt över frågan till mig. Jag svarade något i stil med att det kallar man bebisar när de finns i "plupparna", innan de kommer in i mammans mage.

Jag skulle ha valt att förklara hur testiklarna ser ut.

. Hälften Nöt - Hälften Svin .


Har fått frågan ett par gånger av er läsare om hur det gick med vaccinationen mot svininfluensa. Om jag gjort den eller inte. Tänkte skriva om det tidigare idag men eftersom blogg.se har strulat och jag inte kunnat logga in på bloggen så får det bli nu istället.

Nej, jag har inte vaccinerat mig. Kanske är jag korkad som inte gjort det, kanske inte men jag ser det lite som det här med att röka/snusa/dricka alkohol när man är gravid - Jag utsätter inte min kropp för något som skulle kunna skada barnet. Skulle något hända med bebisen så skulle jag aldrig förlåta mig själv om det berodde på något som jag hade ställt till med och skulle ha kunnat undvika.

Med andra ord så tycker jag att det fortfarande finns så pass många frågetecken ang. denna vaccination att jag inte är villig att utsätta mitt barn för eventuella biverkningar. Sen kan mitt beslut leda till att jag kommer att bli fruktansvärt sjuk OM jag skulle drabbas av viruset, men det får jag handskas med då.

. Fyndat Till Knodden .


Det här fick jag hem på posten idag. Det första vi själva köpt till killen som gömmer sig i min mage. Som jag berättat tidigare så är jag inte jätte glad åt att köpa saker så här långt innan BF-datum då jag är skrockfull och tror att det KAN betyda otur om man köper för mycket.

Men efter att ha fått saker till Knodden, från underbara läsare av denna blogg, så var det ju faktiskt dom som bröt det tysta avtalet så nu kan jag (vi) också handla. Lite iallafall. Det vi fick hem idag var:
 • Ett bäddset till spjälsäng.
 • 2 bodies - en vit och en Rolling Stones.
 • Ett par grå mjukisbyxor.
 • En blå/vit randig huvtröja med dragkedja.
Saker som passar även till en tjej, om det mot all förmodan skulle visa sig vara en "sån" där inne.

. Olika Sovrum .

Jag slocknade i Elias säng igår och sov som en stock hela natten. Kan det vara så att det faktiskt är på det här sättet? Nej, det är det självklart inte, men jag börjar misstänka att vår säng är för mjuk för mig just nu. Elias' är betydligt mycket hårdare. Jag hade inte ens RLS-liknande ryck i benen eller illamående när jag somnade där. Något som jag inte sluppit undan på jag vet inte hur många veckor.

Betyder det här att Danne och jag ska sova i varsitt rum fr.o.m nu?


Blogg Topplista
Personligt
Bloggpunkten.se RSS 2.0