Det Väntas Tillökning


Det väntas tillökning här hemma snart igen. En av våra tre guppyhonor fick flytta in i vasen som just nu får agera BB. Där ska hon vara iallafall över natten och sen får vi se om det blir några bebisar eller om hon käkar upp dom allihop.

I vasen bredvid så simmar det 9 yngel just nu. Åtta guppy och en platy. Den sistnämnda hade säkerligen en si så där 10-15 syskon också men dom käkades upp av deras mamma med vänner. Vilket välkomnande. Så nu blir det att sitta och vakta så att inga bebisar blir uppätna i födelseögonblicket. Kan bli inom nån timme då det är så pass att man se ynglens ögon genom bukväggen på mamman. Coolt!

Vill Ha Det På Mitt Sätt


Något som kan göra mig irriterad är när folk inte kan komma på "nått eget". Hitta sin egen stil eller komma med egna idéer. Visst att man kan hitta inspiration hos andra, det gör jag själv i olika inredningsbloggar tex, men det är en annan sak anser jag. Men jag skulle aldrig gå hem till en vän, hitta nått jag gillar och sen gå hem för att göra likadant. Inspireras och sedan göra på mitt sätt - ja, men aldrig "sno" stilen.

Jag tycker t.ex att Chris och Lollos rumsavdelare, som de hade gjort av några lackhyllskombinationer i sin lägenhet (likadan som vår), var jätte snygg, men skulle inte kunna göra det hos oss då det var dom som kom på det och vi faktiskt umgås med dom. Matilda och Kenny (också likadan lägenhet) har en jätte fin baksida och hon är sjukt duktig på att få till blomsterarrangemang - men även där så känner jag likadant.

Vi har en lägenhet som har en planlösning som är likadan som iaf 50 andra här i området och då känner man ännu mer att man gärna vill ha sin egen stil. Vi har fixat lite smågrejer som vi hade som vårat eget. Några exempel på det är bl.a
  • Akvariet - där vi byggde upp själva möbeln, som det står på, med vita tegelstenar.
  • Piedestalen - som jag målade om och ställde in på lilla toaletten för att göra det nått om nått hemtrevligt.
  • Altanen med det lilla soldäcket - flera i området har byggt till detta men ingen har det likadant som oss.
Eget är alltid bäst.

Härlig Gårdag

Hade en super mysig dag igår tillsammans med våra fina vänner Johanna och David + barn. Startade dagen med att kolla på papporna som hade volleyboll turnering i Hagadal. Efter det så blev det hem och vila lite sen hem till fam. Habbe/Didriksson där det blev flygande jakob till middag och gräddglass med chokladsås till efterrätt. Trots två fingrar klämda i en dörr och lite övertrötthet på sluttampen så var det en kanon dag. As always.

Helgen är snart slut men nästa vecka är det höstlov för Elias.
Ska se vad vi ska planera in då.