Liten vinst är också en vinst.


Jag vann tydligen 300 kr på Keno nu ikväll och 30:- i förrgår. Det tackar och bockar jag för Svenska Spel. Lite extra pengar så här inför julklapps-shoppandet tackar man inte nej till. Man blir ju näst intill ruinerad av alla paket som ska köpas.

Hampus - 6 månader


Missade ju totalt att informera er om att Hampus minsann blev 6 månader igår. Jävlar i min låda vad fort tiden går. Dags för en till snart va? En liten tjej som jag kan fläta håret på om mornarna? Elias tycker också att det behövs en till tjej här hos oss. Han påpekar att jag är den enda som inte har några kulor men det har minsann dom.

Hur som helst. Vi var på 6 månaders kontroll på BVC i måndags. De tidigare 2-3 gångerna vi varit där så har han sjunkit på sin viktkurva så denna gång var det skönt att se att den börjar peka uppåt igen. 700 g hade han gått upp sen sist vilket är kanon då han de tidigare gångerna bara gått upp 300 g/gång.

Hampus just nu:
69,5 cm och 7200 g

Dagens barnprogram är inte så barnvänliga


Jag förstår mig inte riktigt på dagens barnprogram. Det är så mycket våld i vissa av dom och de visar ju faktiskt då det slåss. När en annan var liten så stod det POW eller KA-BOOM som censur då slag förekom. Kommer även ihåg att Darkwing Duck förbjöds att visas på TV då några barn hade sett att han slogs men att den som blev slagen ställde sig upp efteråt. De barnen slog ihjäl ett annat barn.

Om man kollar på hur mycket våld det är i dagens barnprogram så är det egentligen inte konstigt att barn är "våldsammare" nuförtiden. Kolla bara på det Elias brukar titta på - Bakugan, Ben 10, Spiderman. Det är de program som är poppis bland barn i hans ålder. Där censureras det inte. Men det är viktigt att påpeka att man inte kan göra så på riktigt. Att tjata om detta så att barnet/barnen förstår.

För någon månad sen så hände det en incident på Elias fritids. Ett annat barn blev argt på Elias, över en så liten sak som en regel på ett spel, och tog stryptag på honom. Som tur var så fanns det en vuxen i närheten som såg hela händelsen och hann stoppa det i tid. Men tänk om hon inte hade varit där. Vad hade hänt då?

Känslan som for igenom min kropp då Elias pappa ringde och berättade detta för mig, samma dag som det hände, går inte att beskriva. Jag blev så arg. Så otroligt ledsen. Så fruktansvärt rädd. Jag kände mig maktlös och fick ett hårt psykiskt slag i magen. Ett slag som berättade att hur mycket jag än vill och försöker så kan jag inte alltid skydda honom från allt ont.

Det är den värsta känslan jag någonsin känt.