. Känsliga Läsare Varnas .


Jag dog lite idag. Eller halvt om halvt iallafall. Och ont i "mamma hjärtat" fick jag också. Den största smärtan av alla. På riktigt.

Danne och jag
höll på att göra om matsalen till ett master bedroom. E var med och hjälpte till. Lyfte mindre tunga saker och så. Plötsligt hör jag hur något faller och sen hur E börjar gnälla lite. Ett gnäll som efter ett tag övergår i panikartad gråt.

Får med honom ut i köket
och det enda jag hinner se är att han har ett stort hack i fingret. Jag slänger på ett plåtster, Danne virar ett papper runt fingret och jag slänger till dom en handduk. Allt detta samtidigt som jag ringer E's pappa. Varför vet jag egentligen inte, antar att det var chock blandad med panik och en tanke som malde på i huvudet att om E hade varit hos honom så hade jag velat att han skulle ringa mig.

Han kommer hit och så sitter vi där; D, jag och Danne, och försöker få E att visa hur allvarligt det blev. Efter mycket om och men så visar han och D säger till mig (som inte vågar titta) att det "bara lossnat lite skinn" och är ingen fara. Men nog fan var det djupt alltid, enligt mig.

Det tycker jag nu när jag skulle byta plåter & tvingades att titta.Notis:
Jävla Hultsfred och Vimmerby som inte har någon akutmottagning öppen på helgerna! !"#¤%&/()

. DJ Hero & Fredagsmys .


Vi har fredagsmys här i dag. När jag slutade jobba så var E här hemma. Min underbara lille kille ♥ Åkte och köpte pizza och chips till fredagsmyset.

E och jag började med att titta på Scooby Doo och äta chips, fram tills att E fick för sig att han ville spela DJ Hero med Danne. Så det har dom haft för sig ett tag och han är faktiskt riktigt duktig. E alltså.

Danne är så sönderspelad att han kan det där i sömnen.

. Två Veckor Kvar .


Dagen kunde inte ha börjat bättre igår. Eller kunde den? Strax innan min klocka ringde så kom Danne hem från jobbet. Låg i sängen tillsammans i högst 5 min sen var det dags för mig att gå upp för att gå och jobba. Det är så det ser ut på Lilla Torget just nu. Men det är bara två veckor kvar sen börjar skolan istället + jobb lite då och då. Längtar!

Sova själv är inte min grej.

. Ska Det Se Ut Så .


Jag var och tog lite prover i tisdags. Eller - ett blodprov rättare sagt. Senare på eftermiddagen såg min arm ut så här. Ett blåmärke format som en...råtta? A first timer for me. Idag tog jag ett till. Får se hur armvecket blir efter det.

Spänningen är oliiidlig.

. Kärlek .

Man behöver inte vara full för att vingla med cyklen, bara lite kär. Det finns en viss person som fångat mitt hjärta och vägrar släppa det - Danne. Jag är lycklig.

For better or worse.


. Överraskning För Mig Själv .

Utan att jag visste om det så verkar det som att jag tagit ett litet blogg-stopp. Jag kommer tillbaka. En annan dag. Kanske redan i morgon. Vem vet?

"Inte du. Vem Vet? Inte jag."

. Don't Let The Bedbugs Bite .


Danne och E


Dags att gå och däcka bredvid sonen nu - han som fortfarande inte sover i sin våningsäng pga att det är för varmt (värme stiger uppåt). Stackars. Men inte mig emot. Han får gärna lägga sig tvärsöver sängen så att jag har cirka gurka 2 dm att sova på. Eller knöla in sina små fötter mellan mina knän så som han har gjort sen han bara var en tvär hand hög. ♥

Imorgon bär det av till jobbet. 9.30 - 18.30. Sen blir det bio med Danne på kvällen. Det gillar vi! Skönt att "bara va" med någon som man känner att man inte behöver "låtsas" inför.

Kärlek...

. Dagens Råd .

Som min underbara kloka bror skulle ha sagt:

"SKIT I DET DU!"


. För Att Slippa Missförstånd .


modell: jag / fotograf: sandra westman


Eftersom så många frågar varför jag mår dåligt så kan jag ta det med er här så slipper ni gå runt och TRO massa.

Det är mycket som händer runt omkring mig just nu. Saker som jag inte kan styra över. Bl.a så är jag en sån person som tänker mer på andras behov än på mina egna och jag har märkt att jag inte kan fortsätta så.

Tänker inte hänga ut några personer
eller alla dessa rader av olika händelser som hänt. Det har jag min låsta blogg till och där har jag printat ner endel av VARFÖR. Mitt mående har hur eller hur ingenting att göra med att jag vantrivs på jobbet eller nått sånt - för det gör jag verkligen inte. Jag älskar mitt jobb.

En rad olika händelser under en periods tid har resulterat i detta.
Räcker det för er?

. Omväxling Förnöjer .

Ja, ni ser rätt: Jag byter blogg design. Men när den blir färdig det vet jag inte för nu ska sonen och jag åka och köpa betongspik, plugg och glass. Bra blandning...

Smell you later.

. Big Brother .


"Livet är redan komplicerat, men man behöver inte göra det värre."

Sagt av killen i de chockrosa & turkosa strumporna.
A.k.a my big brother.

. Värker I Hjärtat .

När jag kom till Vimmerby så hittade jag sonen, på familjeföretaget, med glass runt hela munnen och två stora hållare till hängrännor i handen.


"Titta mamma! Dom här kan jag hänga min boxningssäck på."
Gulle!

Gick upp på kontoret, tog en fika och pratade av mig med papsen, big Brother och kusinen. Fan vad lyckligt lottad jag är som har en sån fruktansvärt underbar familj (all inclusive) och som jag står så fruktansvärt nära. Världens bästa vän. Underbara arbetskamrater och andra som jag uppskattar otroligt mycket.


E och jag åkte hem till pappa för att lägga oss på bryggan och bara va. Han och jag. Då säger han, utan att jag på något sätt har visat för honom att jag är ledsen:

"Mamma, vi behöver inte bada nu. Du mår inte så bra så vi kan måla och leka med Bakugan istället."


Fy fan vad det värker i hjärtat av kärlek
till min kloka lilla pojke!

. Those tears I Cry .


Om man börjar gråta på jobbet, två gånger dessutom, så kan man vara rätt så säker på att man är på gränsen till att gå in i väggen. Det gjorde jag idag. Jag som aldrig gråter annars.

  • 60 min innan jobbet - jag grät när jag pratade med E's pappa i telefonen.
  • 30 min innan jobbet - pratade i telefonen med mamma och grät lite till.
  • 10 min innan jobbet - kom till jobbet, pratade med en av de bästa arbetskamraterna, grät och gick in i rökrummet.
  • 5-10 min påbörjat jobb - grät lite till.
  • I bilen, hela vägen till Vimmerby - när jag skulle hämta upp sonen hos hans morfar. Ja, gissa vad jag gjorde då...! Bruce Springsteen fanns där som stöd.

Stressad till MAX blandat med dåligt samvete
=
Anne Johansson

. Ut Med Skiten .

Jag hade storstädning av lägenheten idag. Rensade ut en massa skit som jag verkligen inte behöver ha här  Det var på tiden...


Kollade bl.a igenom saker som stod i klädkammaren, slängde och ställde i ordning. Om några dagar kommer det att bli ännu mer plats där inne eftersom jag ska slänga det mesta i UFF containrarna eller lämna in det på Linusboden här i Hultsfred.


När jag stod där och rev runt i alla kartonger så hittade jag en låda märkt "Nostalgi". Där i låg det en avmålning av mig som mangafigur. Den gjordes vintern 02/03, när jag bodde i Gävle, av en kille som heter Daniel. Tyvärr har jag ingen kontakt med honom längre och inte kommer jag ihåg vad han hette i efternamn heller. Dumt.

Grunge was my cup of tea back then.
Och "halv-alv" öronen de sitter kvar än.

. Bebisar Blir Till .


Konversation mellan mig och Elias:

- Mamma, hur fick Kirre och Josefine Ludde?
- Hon hade ju honom i magen.
- Men hur kom han ut?
- Genom snippan (pekar nedå).
- Hittade han inte ut först?
- Nej.
- Först gick han upp för trappan, sen gick han ner, och där var det en lång uppförsbacke och sen - PJOFF!?

Ja, om det ändå var så enkelt...

. En Mammas Kärlek .


There is no other love like a mothers love for her child.

. Kvällsdopp .


Sonen och jag tog en sväng till sjön nu ikväll efter att jag hade slutat jobba. Jag lovade honom redan igår att vi skulle ha badat då, men eftersom det var bäcksvart på himlen så trodde jag då att det skulle bli åska.

Det blev det inte. Så i morse lovade jag honom att idag skulle vi minsann bada om det inte var dåligt väder. Och jag försöker alltid hålla det jag lovar så... Har sagt att vi ska dit i morgon med efter att jag slutat.

Så håll tummarna för att vädret ska vara bra då.

. Grodinvasion .

Ja, jag svär endel. Men det är bara för att jag var så exalterad.


Var ute hos pappa i söndags eftermiddag/kväll. Sofie och jag passade på att filma alla smågrodor som hoppas runt i gräsmattan. Mellan 30 - 50 st ser man hoppa runt om man står still och tittar på ett "område". Varför så många? Har det nått med den lååånga vintern att göra eller vad?

Någon grodexpert som läser min blogg?

. Ge Mig Syre .


Igår morse var det riktigt skönt ute. Efter regnskuren i tisdags så kunde man andas som vanligt igen. Det fanns nytt syre ute och trots att det var kyligt så var det skönt!

Nu är det kvavt igen. E kom hit idag och istället för att sova i sin våningsäng så slocknade han på soffan med en blöt & kall kökshandduk på ryggen.

Jag ska göra likadant sen när jag ska sova.

. Fan Vad Dålig Jag är .

Jag suger. Ja, jag har helt enkelt kommit fram till att jag antagligen är sämst - iallafall på denna sida av jordklotet. I inlägget innan så skrev jag att jag skulle ta tag i mig själv och träffa vänner mer. Har jag gjort det då?

Nej, det har jag inte.
Istället har jag varit sjuk eller jobbat. Skulle ha träffat Marie och hälsat på hennes lilla flicka. Först i söndags - då var jag sjuk. Sen i måndags - fortfarande sjuk. Och i tisdags när jag slutade jobba hade jag tänkt att gå dit. Då började det ösregna precis när jag slutade och jag som hade gått tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma på lunchen skulle ha blivit dyngsur av en promenad till Marie.

Så jävla typiskt...!

. Saknar .

Det känns som att jag glidit ifrån flera av mina vänner. Inte för att jag vill eller medvetet tagit avstånd på något sätt. Det har helt enkelt blivit för mycket med skola och jobb den sista tiden. Och mitt bland alla läxor så ska man vara en glad och ostressad mamma för att ta hand om en liten pojke varannan vecka.

Det är inte alltid det lättaste
att få ihop det, men som jag sagt hela tiden så går E före allt och alla. Han är min prio ett. De veckor då han är hos mig så är jag bara mamma så är det och det är något jag själv valt. De veckor som han inte är här har det då istället blivit att jag haft läxa på läxa att göra + sena kvällar på jobbet.

Förstår ni att jag glidit bort? Men jag ska ta tag i mig själv nu. Jag har ju ingen skola längre, bara massa jobb, och hur trött jag än är så ska jag ta mig tid till mina vänner.

Jag saknar ju er... ♥. Johanna . Sofia . Elin . Marie . Linda . Balk . Hilma . Tobbs .
. Målle . Ewa . Mariah . Sudden . Sippe . Linus . Madde . Melker .

(för att nämna några)

. Baka Baka Liten Kaka .


E bakade till mig och Danne ikväll. Helt själv, förutom det där med att ställa in kakan i ugnen. Det gjorde jag. Choklad-vanilj pudding kallade han sin skapelse och tro det eller ej, men det var faktiskt så gott att både Danne och jag tog lite till.


Tänk att denna lilla trollunge fyller 5 år imorgon. Han verkar äldre i sitt sätt att vara och att han är så lång (tack vare sin pappa) gör sitt det med. Men jag då, vad hände med mig?

Jag känner mig inte en dag äldre än 22.

. Det Sket Sig .


Jag åkte till jobbet idag eftersom jag igår tyckte att jag iallafall skulle försöka jobba lite idag. Men redan när jag gick upp så kände jag att "Det här går fan inte". Jag har feber, är genom förkyld, ögonen rinner, jag får hjärtklappning så fort jag anstränger mig och luften går inte ner helt i lungorna.

Så jag åkte till jobbet, som jag lovat chefen att jag skulle, och sa som det var. Hur jag mådde och att jag kände att det var bättre att jag var hemma idag också och försöker jobba imorgon istället. Annars blir det antagligen samma visa nästa vecka i.o.m att jag inte får chansen att bli helt frisk.

Hur eller hur
så fortstod han (jag har en bra chef) och jag sitter just nu invirad i en filt i soffan, med en petflaska med vatten och en kopp honungste framför mig.

Jag kurerar mig för fullt.

. Åh, Håll Tyst !


Några av de mest störande saker en människa kan säga till mig är bl.a "Ta det lugnt" eller "Det är inget att tjafsa om" eller något liknande, när jag redan är lugn och inte ens försökt att börja tjafsa (diskutera) om nått. Det är som att hälla vatten på en stekpanna. Det börjar fräsa och ryka lite överallt.

Samma sak som när jag inte bett om någons åsikt och så säger de till mig hur de tycker att jag ska göra iallafall. Då resulterar det oftast i att jag gör helt tvärtemot vad de just sagt till mig.

En del av 5-års trotset som hänger kvar...?

. Idiotisk Uppfinning .


Spegeln kan vara den mest idiotiska uppfinningen någonsin. Enligt mig. Om det inte vore för den så kunde man sovit längre på morgonen innan skolan/jobbet, man behövde inte ha panik 5 minuter innan festen börjar och man hade sluppit att ha prestationsångest för att vara "lika snygg som alla andra".

Spegeln är orsaken till allt ont. Anorexi, utseende fixering och en önskan att se ut som alla överredigerade modeller som pryder reklampelarna världen över. Jag slår vad av att nått krig kan ha startats pga alla dessa speglar också. Någon arab som stått framför den och sagt: "Spegel, spegel på väggen där, säg vem den vackraste turbanen bär." och POFF så blev det ett herrans liv.

Bättre vore om alla bar heltäckandeslöja. Då skulle alla se likadana ut och man hade inte behövt oroa sig för alla dessa bad hair days. En annan lösning hade varit att krossa alla speglar. Men vem vill ha 7 års olycka? Inte jag iallafall.

 

Så jag röstar på slöjan.


. Värsta Åket .

Och "poff" så var jag inte längre på så bra humör. Damn, vilken berg-o-dal bana jag är. Värsta åket. Och med värsta så menar jag självklart inte det sämsta utan mer;

 

"Aaah, är jag överexalterad eller kommer jag pissa ner mig"


. Risk För Blindhet .

Hopp, här sitter jag med en dunder förkylning och tycker synd om mig själv. Tydligen har jag åkt på nån slags ögoninfektion också och det låter inte alls bra enligt mig. Kanske blir jag blind? Kanske inte, men kliar utav bara fan gör det iallafall.

Tyck synd om mig.

. Of My Chest .

Härmed meddelar jag att jag nu slutat läsa vissa bloggar. Jag stör mig bara så förbannat på folk som gör smilegubbar, byter rad mitt i en mening eller som bloggar om saker som bara får dom att framstå som totalt korkade. Visst; min blogg är inte heller överintellektuell eller välskriven men vad fan, nån måtta får det väl ändå vara?!

Som detta inlägg; inte det roligaste och inte med något direkt viktigt innehåll, men jag var tvungen att skriva av mig. Folk som inte förstår sin egen lycka har inte heller rätten till att få ännu en unik besökare till sin blogg - inte tack vare mig iallafall.

Aja, jag har nog bara en dålig kväll eller nått.

. Fastnade .

Det var meningen att jag skulle städa här hemma efter jobbet idag, men fastnade visst framför dumburken. !"#¤%&/() Ska dra fingrarna ur röven och sätta igång nu. Bättre sent än aldrig. Sen ska jag slänga datan i väggen så att den inte "kommer i vägen" för mig igen.

Eller nej, detta är Dannes data... typiskt.

. Jobb, Jobb & Jobb .


Känns som att jag inte gör mycket annat än att jobba just nu. Jag klagar inte - det finns dom som inget jobb har alls och jag är glad över att jag har ett och att jag dessutom har turen att ha bra arbetskamrater. Det jag däremot klagar över är att jag inte blivit nått vidare brunbränd.

Det får vi ändra på...


Blogg Topplista
Personligt
Bloggpunkten.se RSS 2.0