Nytt i Skruttens rum.

 
Har fixat lite i Hampus rum. Det var ett tag sen det gjordes i ordning men för E R är det nytt. Ingen jätte förändring, mer att det tillkommit olika saker och att jag fixat & trixat. Jag är nöjd. Så här såg det ut innan.

Back to school.

 
Dags att börja plugga lite igen. Kan inte gå hemma och glo hela dagarna. Nog för att jag får mycket gjort när det kommer till inredning och att det är städat hela tiden, men hur kul är det i längden? Jag vill göra nått. Använda hjärnan. Så idag var jag och skrev in mig för att börja plugga på distans.
 
Redan på måndag börjar första kursen och veckan efter det så börjar nästa. Tanken är att jag ska plugga upp de 250p som jag ligger efter med för att sedan kunna söka vidareutbildning till hösten. Jag är helt inställd på det och jag tror att det kommer att bli tok-bra!
 
Det enda negativa är att böckerna kostar så sjukt mycket. Kollade om de fanns att låna på biblioteket men det fanns förstås inte. Skulle jag beställa dom genom NTI:s hemsida så skulle de jag behöver till de första 2 kurserna (det ska även bli en tredje) gå på 1615:-. Sjukt mycket för några böcker som man ska använda i högst 10 veckor. Men då fick jag för mig att jag skulle kolla Tradera istället och se - där hittade jag alla tre böckerna för endast 861:- totalt. Som hittat!

Pyssla med barnen.

Jag älskar att pyssla och det riktigt kliar i fingrarna på mig ibland då jag fått nån rolig idé i huvudet. Det är dock inte alltid så lätt att låta en (snart) 8 och en (snart) 2-åring vara med när man ska pyssla. Speciellt inte då jag ofta får för mig att använda limpistolen. (varmt lim + barn som vill göra som mamma = dålig kombination).
Lite svinn får man räkna med.
 
Idag fick vi iallafall till lite pyssel som passar både barn & vuxna. Hampus och jag började med de gamla hederliga pärlplattorna och fortsatte med lim på papper som han sedan la dit pärlorna på. Elias och jag avslutade med att smälta pärlor i pepparkaksformar och i en skål. Mycket uppskattat pyssel som senare under dagen gavs bort till barnens gammel-mormor som fyller år idag ♥
För att göra skålen / formationena:
Sätt ugnen på 200°
Smörj skålens insida med lite matolja / Lägg formarna på bakplåtspapper
Placera pärlor utmed botten och kanter (bara botten på formerna)
Låt smälta i ugnen i 5-10 minuter
F Ä R D I G T !