Ägg och mjölkfria pannkakor.

Då vi kommit underfull med att det antagligen är (säkra till 99.5%) mjölkprotein som ger Hampus utslag så fick jag för mig att laga pannkakor utan mjölk till lunch. Jag fick ett recept av mamma för någon vecka sen dä det var utan både mjölk och ägg men med rivna morötter i istället, så det tänkte jag testa på Knodden.


Han tyckte att det var svingott! 1½ pannkaka åt han och då bör tilläggas att dessa pannkakor är både tjockare och mer mättande än vanliga pannkakor. Själv tyckte jag inte att de var sådär super goda men med lite sylt så funkade minsann dom också. Tack mamma för receptet! Det ska vi göra fler av.

Recept. 4 st mjölk - och äggfria pannkakor.

2 dl mjöl
½ tsk salt
(knappt)
3 dl sojadryck
1 riven morot




Och medan jag stod inne och gräddade pannkakor så tog Danne hand om bajs-mattan. Nu är den i pincip lika ren som den var då den köptes. Det är en hyvens karl jag har minsann.

Kommentarer:

1 Linda:

Vad skönt att ni verkar ha klurat ut vad det beror på! Kan det växa bort?

Svar: Jag vet inte om det kan växa bort men det tror jag nog. Vi har ännu inte klurat ut helt vad det beror på men då vi tog bort allt med mjölk så blev det lite bättre. Vi ska träffa en läkare nu den 19/6 igen så vi får hoppas att de har nått svar på det hela denna gång.
Enna

2 Leena:

Min flicka har komjölksproteinallergi från födseln. Tänk på att man helst inte ska ersätta mjölk med sojadryck innan barnet är 1,5 år. Då kan allergin även utvecklas till att bli sojaallergi vilket är ännu värre. Det sa vår specialist till oss. Bara ett tips =)

Svar: Oj, det har ingen berättat för oss :S
Är havremjölk bättre då?
Enna

3 Becca:

Vår son är komjölksproteinallergisk också. Vi gör jättegoda pannkakor på oatley´s matlagningsgrädde. Hör av dig om du vill ha receptet och testa = )

Svar: Ja tack, det receptet skulle jag gärna vilja ha :)
Enna

4 Leena:

Ja havrebaserade produkter är det ingen fara med. Jag brukar byta ut vanlig mjölk/grädde mot oatlys produkter i allt. Funkar toppen.

Svar: Ja, men då ska jag se till att köpa hem det istället för sojamjölken. vill ju inte riskera att han blir ännu sjukare :/
Enna

Kommentera här: