Det Väntas Tillökning


Det väntas tillökning här hemma snart igen. En av våra tre guppyhonor fick flytta in i vasen som just nu får agera BB. Där ska hon vara iallafall över natten och sen får vi se om det blir några bebisar eller om hon käkar upp dom allihop.

I vasen bredvid så simmar det 9 yngel just nu. Åtta guppy och en platy. Den sistnämnda hade säkerligen en si så där 10-15 syskon också men dom käkades upp av deras mamma med vänner. Vilket välkomnande. Så nu blir det att sitta och vakta så att inga bebisar blir uppätna i födelseögonblicket. Kan bli inom nån timme då det är så pass att man se ynglens ögon genom bukväggen på mamman. Coolt!

Kommentarer:

1 Marie:

Men vidrigt då, att se ögonen alltså.

2 Louize:

Coolt =D

men ja vill oxååå!

3 Thess ~ min konstblogg:

Gud vad sött att ha dom i vasen! Även om det inte är permanent och särskilt mycket utrymme för firrarna :P

Lycka till med småfiskarna :]

4 Sara:

Vill bara informera dig om att det inte är tillåtet att ha fiskar i sådana små utrymmen. Det klassas som djurplågeri. Jag vet inte riktigt var gränsen går, men de där runda skålarna som fanns förr är i alla fall förbjudna och de var ju mycket större än de där vasarna.

5 Anne svarar...:

Marie

Det är lite häftigt faktiskt ;p



Louize

Dina får nog också snart ska du se ;)



Thess

Ja, eller hur :)



Sara

Där kan jag meddela dig att du är ute och cyklar. Man brukar rekomendera 1 cm fisk/L vatten till sällskapsfiskar och med tanke på att vaserna är på över 5 l och den stora fisken inte ens är 3 cm lång så har den gott om plats.

Även de små har tillräckligt med plats då de inte ens är 0,5 cm långa, så ingen fara där heller. :)

6 shetha:

mina fiskar vägrar para sig :( <3 kram

Kommentera här: