. Inte Riktigt Som Planerat .

Det var tänkt att jag skulle ta med mina killar på en liten dagsutflykt idag. Att vi skulle ha as kul och bara va med varandra. Ingen tv och inget tvspel/data. Det gick väl lite si så där med mina planer. Iväg kom vi och utflykt hade vi men inte riktigt så som jag hade planerat.

Första stället vi hamnade på var i Bullerbyn. Ni vet där de spelade in Astrid Lindgren filmen - alltså inte stället i Vimmerby där migrationsverket samlat alla, som krigar/har krigat mot varandra, på ett och samma ställe. Där kostade det 30:- bara att parkera bilen och så långt i planeringen hade vi inte tänkt så att vi hade lösa pengar med oss. Så det sket sig.


Nästa anhalt blev Katthult. You know - där Emil i Lönneberga bodde. Varför just Lönneberga när både Rumskulla och Mariannelund ligger betydligt mycket närmare? Kanske för att sätta Lönneberga på kartan då det riskerar att växa ihop med Silverdalen? Jaja, där spydde Elias så fort vi klev ur bilen, sen gick vi och köpte en glass, kollade lite på husen och åkte sedan vidare. Kul?

Vi skulle åkt till Rumskulla eken men för att vara ett gigantiskt och gammalt träd så fanns det fan inte med på kartan och inte var det skyltat heller. Dessutom började Hampus bli hungrig så vi stannade vid rastplatsen Åkebo istället och fixade så att hans mage slutade skrika efter mat.

Vidare till Storebro och kolla lite bilar. Det tåls att tänkas på om det var nått att ha. Åkte vidare, förbi Hultan och mot samhället som blandar ihop "R" med "SS" - Virserum. Danne tyckte att vi skulle till Dackegrottan och klättra lite. Han hade t.o.m skrivit ut en karta. Men orienteringen i skolan hade han nog inte alls varit med på och lurade därför ut oss helt på villovägar så det sket sig det också.

Planerna gick kanske inte som de skulle men en dag fri från tv och data är inte fy skit det heller.

Kommentarer:

1 Fredde:

Hej. Att det heter Emil i Lönnerberga beror på att personen som Astrid skriver om i Emilböckerna från början är från just Lönneberga. Men när de skulle spela in filmerna så fanns det ingen plats i närheten av Lönneberga som passade och du blev det denna plats utan för Rumskulla.



Tror 99% att det är därför.

2 Anne svarar...:

Fredde

Emil säger ju i filmerna:

"Emil Svensson från Katthult, Lönneberga socken i Småland". Var Mariannelund och Rumskulla mindre än Lönneberga för 70-80 år sen?

Kommentera här: